Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Νοε-2021 14:47

  Προς πώληση δάνεια 5,2 δισ. ευρώ τραπεζών υπό εκκαθάριση

  Τράπεζες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η μεγαλύτερη πώληση δανείων εκτός Ηρακλή ξεκινά σήμερα με την ονομασία Ariadni, το οποίο περιλαμβάνει 97.000 δάνεια από 13 υπό εκκαθάριση τράπεζες. 

  Ο ειδικός εκκαθαριστής PQH ξεκίνησε σήμερα τη διαδικασία πώλησης χαρτοφυλακίου 97.000 δανείων από 13 υπό εκκαθάριση τράπεζες. Η λογιστική αξία των δανείων ανέρχεται σε 5,2 δισ. ευρώ ενώ οι συνολικές απαιτήσεις (μαζί με τόκους, κλπ) σε 14 δισ. ευρώ. Το 60% του χαρτοφυλακίου περιλαμβάνει επιχειρηματικά δάνεια ενώ το μεγαλύτερο μέρος του είναι καλυμμένο με εμπράγματες εξασφαλίσεις.

  Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τιτλοποιήση δανείων που πραγματοποιείται εκτός του προγράμματος Ηρακλή και από ό,τι φαίνεται η τελευταία. Τόσο η PQH όσο και τράπεζες δεν έχουν προγραμματίσει τέτοιου μεγέθους πώληση δανείων εντός και εκτός Ηρακλή. Το μέγεθος της συναλλαγής έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον όλων των επενδυτών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, όπως doValue, Cepal-DK, Intrum, Cerved και άλλους.

  Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του εκκαθαριστή PQH, μέχρι τις 18 Ιανουαρίου 2022 θα πρέπει να έχουν υποβληθεί οι μη δεσμευτικές προσφορές και έως το Μάιο οι δεσμευτικές. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει αξιολόγηση και υπογραφή της συναλλαγής.

  Υπενθυμίζεται ότι έχει εισέλθει στην τελική ευθεία η ολοκλήρωση της πώλησης δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από την PQH, με την ονομασία Δαίδαλος. Είχε προηγηθεί η επιτυχής πώληση του χαρτοφυλακίου Αίλος, λογιστικής αξίας 1,075 δισ. ευρώ στην Intrum τον Μάιο του 2020.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ