Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 12-Νοε-2021 15:25

  Ολικός μετασχηματισμός στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

  Αναπτυξιακή Τράπεζα: Ψηφιακά μαθήματα σε μικρές επιχειρήσεις για σύνταξη business plan
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στο μέλλον της ελληνικής οικονομίας με κριτήριο όχι μόνο την οικονομική απόδοση αλλά -κυρίως- τον θετικό αντίκτυπο που οι δράσεις της επιφέρουν στην κοινωνία επενδύει η Hellenic Development Bank.

  Όσον αφορά την εταιρική διακυβέρνηση, στις μισές θέσεις γενικών διευθυντών, διευθυντών και προϊσταμένων εργάζονται γυναίκες, ενώ το 28% των εργαζομένων είναι μέχρι 35 ετών.  Στην HDB , οι 92 από τους 113 εργαζόμενους είναι απόφοιτοι ανώτατων σπουδών και μεταπτυχιακών τίτλων. 

  Η HDB τους τελευταίους μήνες έχει προχωρήσει σε ολικό μετασχηματισμό, με περισσότερα από 70 νέα στελέχη υψηλών ακαδημαϊκών προσόντων και πιστοποιήσεων να εντάσσονται στο δυναμικό της. Σήμερα, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα παρέχει 113 θέσεις εργασίας διαμορφώνοντας ένα εργασιακό περιβάλλον ασφάλειας, ισονομίας και σταθερότητας.

  Σπάει τη "γυάλινη οροφή"

  Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα καταρρίπτει τη λεγόμενη "γυάλινη οροφή" (glass ceiling), δηλαδή κάθε εμπόδιο διακρίσεων στον εργασιακό τομέα σε σχέση με τις γυναίκες, με βάση τη διαφάνεια και την αξιοκρατία. 

  Εκτός της Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου, Αθηνάς Χατζηπέτρου, γυναίκες επιλέχθηκαν και στις μισές θέσεις γενικών διευθυντών, διευθυντών και προϊσταμένων: 15 γυναίκες σε σύνολο 30 θέσεων.  Κατά την επιλογή στελεχών δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ισομερή στελέχωση μεταξύ των φύλων σε όλα τα ιεραρχικά επίπεδα, βάσει ικανοτήτων. 

  Η ισότητα αποτελεί βασική αξία της HDB και στόχος είναι να αντανακλάται στην εσωτερική δομή, παρέχοντας ίσες ευκαιρίες και καλλιεργώντας κουλτούρα που σέβεται και τιμά τη διαφορετικότητα. 

  Στήριξη της νέας γενιάς

  Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα στηρίζει τη νέα γενιά, η οποία αποτελεί το 28% του δυναμικού της. Πρόκειται για νέους ηλικίας μέχρι 35 ετών (Generation Y/ Μillennials & Z) αναπτύσσοντας συγχρόνως τις δεξιότητές τους. 

  Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα – HDB εξελίσσεται μαζί με τους ανθρώπους της σε έναν κλάδο που απαιτεί ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και ικανοτήτων.

  Η στρατηγική για το Ανθρώπινο Δυναμικό βασίζεται στη διαμόρφωση ενός εργασιακού περιβάλλοντος που αναπτύσσει και στηρίζει τους εργαζόμενους σε όλα τα επίπεδα.

  ελληνική αναπτυξιακή τράπεζα

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ