Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Νοε-2021 07:46

  HotelBrain: Πάει για 100 ξενοδοχεία και από το 2023 για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών

  HotelBrain: Πάει για 100 ξενοδοχεία και από το 2023 για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή

  Την επέκτασή της συνεχίζει η Hotel Brain με στόχο μέχρι την σεζόν του 2023 να μισθώνει 100 μονάδες σε όλη τη χώρα από 73 σήμερα, ενώ στα τέλη του 2022 αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για το αν η εταιρεία θα προχωρήσει στην εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

  "Σήμερα είμαστε η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή εταιρεία στην Ελλάδα σε αριθμό ξενοδοχείων και μια από τις μεγαλύτερες σε κύκλο εργασιών και προσωπικό.

  Παρά τις δύο πολύ δύσκολες χρονιές που περάσαμε λόγω της πανδημίας, αυξήσαμε τα ξενοδοχεία που μισθώνουμε προσθέτοντας 26 νέες μονάδες και έχουμε ως στόχο τη σεζόν 2023 να έχουμε ξενοδοχειακό χαρτοφυλάκιο 6.500 δωμάτιων”, δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της HotelBrain, Πάνος Παλαιολόγος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων.

  Ο ίδιος εκτίμησε ότι ο κύκλος εργασιών του 2021 θα διαμορφωθεί στα περίπου 28 εκατ. ευρώ λόγω της πανδημίας, ενώ για το 2022 "το οποίο με τις μέχρι τώρα ενδείξεις αναμένεται να πάει πάρα πολύ καλά” θα κινηθεί στα 60 εκατ. ευρώ και το 2023 με τις νέες ξενοδοχειακές μονάδες αναμένεται να φτάσει τα 100 εκατ. ευρώ.

  Η συνεργασία με τον όμιλο IOGR

  Ο όμιλος HotelBrain υποδέχτηκε πέρσι ένα νέο επενδυτή, τον όμιλο ΙΟGR του επιχειρηματία Γιάννη Γρύλου.

  Όπως είπε ο κ. Παλαιολόγος η επένδυση υλοποιήθηκε μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και πλέον η Swissport Hellas του ομίλου IOGR έχει περίπου 20% στη HotelBrain με υπόλοιπους μετόχους το fund Southbridge και τον ίδιο.

  Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Παλαιολόγος σημείωσε πως ενδεχόμενο επόμενο βήμα είναι η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών. "Αυτό μας λένε οι σύμβουλοι μας, αλλά τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρουμε στο τέλος του 2022”, τόνισε.

  Το μοντέλο δραστηριοποίησης της Hotel Brain βασίζεται στη σύναψη μακροπρόθεσμων μισθώσεων ξενοδοχείων, διάρκειας άνω των 10 ετών, σε αναπτυγμένες τουριστικές περιοχές της χώρας, κυρίως σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα. 

  Μέσω της διοικητικής και διαχειριστικής ομάδας, που αποτελείται από περίπου 90 άτομα, επιτυγχάνεται η κεντρική υποστήριξη των ξενοδοχείων (πωλήσεις, προμήθειες, ΙΤ, τεχνική υποστήριξη, HR, λογιστήρια κτλ.), ενώ η ξενοδοχειακή λειτουργία γίνεται αποκεντρωμένα στο κάθε ξενοδοχείο ξεχωριστά, προσαρμοσμένα στο κάθε concept και τον χαρακτήρα που έχει επιλεχθεί.

  Νέες περιοχές και δραστηριότητες

  "Έχουμε στο χαρτοφυλάκιο μας γεωγραφική διασπορά αλλά και διαφορετικά ξενοδοχεία, από πεντάστερα all-inclusive έως μικρά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, αυτό μας επιτρέπει να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση στους συνεργάτες μας και τους tour-operators”, ανέφερε ο κ. Παλαιολόγος, προσθέτοντας πως επόμενος στόχος είναι η επέκταση σε περιοχές της χώρας που ο όμιλος δεν έχει παρουσία όπως η Κέρκυρα και η Ζάκυνθος.

  Σε επόμενο στάδιο δεν αποκλείεται και η επέκταση του ομίλου και σε συμπληρωματικές δραστηριότητες μέσω της αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού και του δικτύου που έχει αναπτύξει.

  Εκτός της ίδιας ξενοδοχειακής δραστηριότητας, o Όμιλος HotelBrain συνεχίζει και την "παραδοσιακή" δραστηριότητα τoυ, αυτή της διαχείρισης ξενοδοχείων για λογαριασμό των ιδιοκτητών τους αλλά και της συμβουλευτικής σε ιδιοκτήτες και αλυσίδες φιλοξενίας, διαθέτοντας χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει πάνω από 80 συνεργαζόμενα ξενοδοχεία τρίτων ενώ συμβουλευτικές υπηρεσίες παρέχει και στο εξωτερικό (Κύπρο, Αυστρία, Βουλγαρία κ.α.).

  kostaskets@capital.gr 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ