Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 08-Νοε-2021 10:05

  Spin-off για δεξαμενόπλοια ιδρύει η StealthGas του Χ. Βαφειά

  Spin-off για δεξαμενόπλοια ιδρύει η StealthGas του Χ. Βαφειά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Γεωργίου

  Στην ίδρυση spin-off εταιρείας για τα τέσσερα δεξαμενόπλοια του στόλου της θα προχωρήσει η StealthGas, συμφερόντων του Χάρη Βαφειά.

  Η νέα εταιρεία, η οποία θα ονομαστεί Imperial Petroleum Inc., αιτήθηκε την εισαγωγή της στο αμερικανικό χρηματιστήριο και στον δείκτη Nasdaq. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

  Το ΔΣ της StealthGas εκτιμά ότι "η δημιουργία δύο εταιρειών σε ξεχωριστούς κλάδους της ναυτιλιακής βιομηχανίας - LPG και tankers - θα προσφέρει σημαντικά οφέλη τόσο στις εταιρείες όσο και στους μετόχους".

  "Η συναλλαγή εκτιμάται ότι θα βοηθήσει τις StealthGas και Imperial Petroleum να επικεντρωθούν στους κλάδους τους, θα περιορίσει τη σύγχυση των επιμέρους αγορών, θα προσελκύσει νέους επενδυτές και θα δώσει στους μετόχους την ευελιξία να προσαρμόσουν τα ποσοστά τους, σύμφωνα με τους κλάδους στους οποίους θέλουν να επενδύσουν" σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

  Η StealthGas είναι εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο και διαχειρίζεται ένα στόλο 49 πλοίων, εκ των οποίων 45 είναι LPG carriers και τέσσερα δεξαμενόπλοια (τρία MR tankers και ένα aframax).

  Υπενθυμίζεται ότι σε ανάλογη κίνηση είχε προχωρήσει εσχάτως και η Diana Shipping, συμφερόντων της οικογένειας Παληού

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ