Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Νοε-2021 16:16

  Η DANONE Nutricia υπογράφει τη "χάρτα διαφορετικότητας"

  DANONE Nutricia
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  H DANONE Nutricia, η εταιρεία που προσφέρει καινοτόμες διατροφικές λύσεις που βοηθούν τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο, πιο υγιείς και ευτυχισμένοι, υπέγραψε πρόσφατα τη "χάρτα διαφορετικότητας", συμμετέχοντας στις δράσεις και πρωτοβουλίες του Οργανισμού στην Ελλάδα. Με την υπογραφή της "χάρτας διαφορετικότητας", η εταιρεία επιβεβαιώνει έμπρακτα την προσήλωσή της στον σεβασμό, την ισότητα, τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη, χωρίς αποκλεισμούς ή διακρίσεις, μένοντας πιστή στη δέσμευσή της να παρέχει στους εργαζόμενους της ένα αξιοκρατικό και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον.

  Όλα τα χρόνια δραστηριοποίησής της στην ελληνική αγορά, η DANONE Nutricia εφαρμόζει αυστηρή πολιτική για την καταπολέμηση της παρενόχλησης και των διακρίσεων στον εργασιακό χώρο, μέσω της ανώνυμης γραμμής καταγγελιών που είναι διαθέσιμη για όλο το προσωπικό της. Επιπρόσθετα, η εταιρεία προάγει την ισότητα και την παροχή ίσων ευκαιριών σε γυναίκες και άνδρες, με το συνολικό ποσοστό των εργαζομένων της να βρίσκεται σε ισορροπία (46% γυναίκες - 54% άνδρες) και το ποσοστό εκπροσώπησης των γυναικών σε διευθυντικές θέσεις να είναι εξίσου εξισορροπημένο (44% γυναίκες και 56% άντρες). Έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη λαμβάνουν, επίσης, οι νέοι γονείς - γυναίκες και άνδρες -, καθώς και οι εργαζόμενοι φροντιστές ηλικιωμένων μελών της οικογένειάς τους, μέσω της εφαρμογής ειδικών πολιτικών στήριξης, εξαλείφοντας με αυτόν τον τρόπο τον αποκλεισμό τους.   

  O Σίμος Λουλούμαρης, Country Manager του ομίλου DANONE στην Ελλάδα δήλωσε: "Στην εταιρεία μας πιστεύουμε πως η διαφορετικότητα των εργαζομένων τροφοδοτεί την απόδοσή μας και μας επιτρέπει να καινοτομούμε και να αναπτυσσόμαστε. Για το σκοπό αυτό, οι ομάδες μας αντιπροσωπεύουν την ποικιλομορφία των εκατομμυρίων ανθρώπων που χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας, προκειμένου να αναγνωρίζουν καλύτερα και να εξυπηρετούν τις ανάγκες τους".

  Ο Προέδρος του ΚΕΑΝ και Ιδρυτή του Diversity Charter Greece, Σταύρος Μηλιώνης δήλωσε: "Η Danone υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις, επιβεβαιώνοντας και έμπρακτα τη δέσμευσή της στις αρχές και αξίες της διαφορετικότητας και της ένταξης. Η προσθήκη επιχειρήσεων στη Χάρτα, με τη δυναμική και το εκτόπισμα της Danone διεθνώς, μας δημιουργεί μία επιπλέον αισιοδοξία και ασφάλεια για τη διάδοση των μηνυμάτων της Χάρτας και τη δημιουργία ενός επιχειρησιακού και κατ’ επέκταση κοινωνικού περιβάλλοντας, όπου η αποδοχή του διαφορετικού θα είναι δεδομένη και αυτονόητη".

  Η Χάρτα Διαφορετικότητας αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της διαφορετικότητας στις Ελληνικές επιχειρήσεις, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019 και έχει ως στόχο να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον. Η Ελλάδα έγινε η 23η χώρα που υπεγράφη η Χάρτα. Στη χώρα μας, η Χάρτα Διαφορετικότητας υλοποιείται από το ΚΕΑΝ - Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ