Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Νοε-2021 11:10

  MGD Energy: Αναγκαία η συντήρηση και η παρακολούθηση των φωτοβολταϊκών συστημάτων για την αύξηση της απόδοσης

  MGD Energy
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα φωτοβολταϊκά συστήματα αποτελούν την τελευταία 10ετία μια σημαντική πηγή παραγωγής ενέργειας όλο τον χρόνο, ενώ ακόμη συμβάλουν σημαντικά στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. 

  Τα φωτοβολταϊκά πάνελ αποτελούν τον κυριότερο εξοπλισμό ενός φωτοβολταϊκού σταθμού και είναι αυτά που προσφέρουν καθαρή́, ανεξάντλητη και ανανεώσιμη ενέργεια μετατρέποντας την ηλιακή ακτινοβολία σε ηλεκτρική ενέργεια. Ουσιαστικά, μιλάμε για σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που αποτελούνται από τα φωτοβολταϊκά πάνελ, τα συστήματα στήριξης,  τους αντιστροφείς τάσης και τον λοιπό ηλεκτρολογικό εξοπλισμό. 

  Ωστόσο, η Λειτουργία και Συντήρηση των φωτοβολταϊκών σταθμών,  έχει εξελιχθεί από μια απλή υπηρεσία που προσέφεραν παλαιότερα οι εταιρείες, για τα συστήματα που εγκαθιστούσαν, σε ένα αρκετά εξειδικευμένο τμήμα της αγοράς, αποτελούμενο από ανεξάρτητους παρόχους υπηρεσιών, οι οποίοι έρχονται να ενισχύσουν την αγορά, με υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης των συστημάτων ηλιακής ενέργειας, υψηλών προδιαγραφών.

  Ποιες όμως είναι οι ανάγκες που πρέπει να λάβουμε υπόψη για τη σωστή συντήρηση και απόδοση των φωτοβολταϊκών συστημάτων;

  Σύμφωνα με την MGD Energy, εταιρεία με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρία στην εγκατάσταση και συντήρηση φωτοβολταϊκών συστημάτων, αλλά και εξειδικευμένους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα, δεν αρκεί μόνο η σωστή εγκατάσταση ώστε το φωτοβολταϊκό πάρκο να αποδώσει τα μέγιστα, θα πρέπει να γίνεται και σωστή συντήρηση όπως περιοδικός έλεγχος, καθαρισμός, αλλά και επιδιόρθωση τυχόν τεχνικών προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν.

  MGD Energy 3

  Μέσω μιας σωστής συντήρησης, σύμφωνα με την MGD Energy, εξασφαλίζεται:
  - Μεγιστοποίηση των εσόδων σας ή της εξοικονόμησης ενέργειας από την ομαλή και βέλτιστη λειτουργία του φωτοβολταϊκού συστήματος
  - Αποφυγή δυσλειτουργιών και κατά συνέπεια αποφυγή μειωμένης παραγωγής
  - Διαρκή προστασία  του εξοπλισμού και πρόληψη βλαβών του συστήματος,  μέσω της διενέργειας των απαραίτητων προληπτικών ελέγχων
  - Άμεση ανταπόκριση εντός 24 ωρών ή λιγότερο και τεχνική αποκατάσταση βλαβών

  Η τεχνολογία σύμμαχος για την απρόσκοπτη λειτουργία των φωτοβολταϊκών πάρκων

  H MGD Energy πρόσφατα λάνσαρε την υπηρεσία MyMGD, η οποία ενσωματώνει όλες τις τελευταίες τεχνολογίες, με σκοπό να προσφέρει πλήρη έλεγχο στους Φωτοβολταϊκούς σταθμούς, ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα σημεία. Η πλατφόρμα προσφέρει σε πραγματικό χρόνο πρόσβαση σε όλα τα σημαντικά δεδομένα μέσω του desktop και mobile περιβάλλοντος.

  Μέσω της καινοτόμου λύσης  MyMGD, η εταιρεία προσφέρει στους πελάτες της υπηρεσίες  που προλαμβάνουν τυχόν απρόοπτα προβλήματα, τα οποία θα μπορούσαν να μειώσουν την παραγωγή ενέργειας ή ακόμη και να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα στο φωτοβολταϊκό σύστημα. Μέσω του συστήματος παρακολούθησης MGD Energy η συγκεντρώνει δεδομένα σχετικά με την παραγωγή, την απόδοση, τη συντήρηση κ.λπ., ενεργώντας άμεσα ώστε να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία της μονάδας, ενώ παράλληλα παρέχει σημαντικά reports για την κατάσταση της μονάδας. Τέλος, ο πελάτης ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για όλα τα δεδομένα της λειτουργίας και συντήρησης του φωτοβολταϊκού σταθμού.

  MGD Energy 4

  Η  υπηρεσία  MyMGD είναι απολύτως απαραίτητη για κάθε φωτοβολταϊκή μονάδα. Η MGD Energy εφαρμόζει τη 10ετή και πλέον τεχνογνωσία της για να αναπτύξει πρωτόκολλα συντήρησης που βασίζονται στα πιο απαιτητικά πρότυπα, με εγγυημένη λειτουργία της μονάδας και παρατεταμένη διάρκεια ζωής.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ