Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Νοε-2021 07:59

  Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τον μεγάλο δακτύλιο των Ιωαννίνων

  Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τον μεγάλο δακτύλιο των Ιωαννίνων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Ελένης Μπότα

  "Στην ουσιώδη βελτίωση των υποδομών, την περιφερειακή ανάπτυξη και την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας" στοχεύει η υλοποίηση του έργου "ολοκλήρωση Μεγάλου Δακτυλίου Πόλης Ιωαννίνων (Κόμβος Πανηπειρωτικού Σταδίου – Κόμβος Βογιάνου)", προϋπολογισμού 24,7 εκατ ευρώ.

  Η δημοπράτηση του έργου ολοκληρώθηκε προ ημερών και οριστικός ανάδοχος του έργου αναδείχτηκε η Εργοδυναμική Πατρών με έκπτωση 32,43%.

  Ο συγκεκριμένος οδικός άξονας χαρακτηρίστηκε με ειδική πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου ως "έργο γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας", η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως,

  Ο μεγάλος δακτύλιος ξεκινά από τον ήδη κατασκευασμένο ισόπεδο κυκλικό κόμβο στη συμβολή της λεωφόρου Γεννηματά με την οδό Βογιάννου και καταλήγει στη συμβολή της οδού πρόσβασης προς το Πανηπειρωτικό Στάδιο με την οδό Ιωαννίνων του Δημοτικού Διαμερίσματος Ανατολής. Έχει συνολικό μήκος 4.360 μ. περίπου.

  Στο μεγαλύτερο μήκος του, ο οδικός αυτός άξονας ταυτίζεται με τις ήδη διανοιγμένες οδούς των ρυμοτομικών σχεδίων Ιωαννίνων, Ανατολής και Παμβώτιδας (οδός Γεννηματά και Λεωφόροι Ιωνίας, Ειρήνης).

  Η αρτηρία σε όλα τα τμήματά της αποτελείται από δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Το πλάτος της κάθε λωρίδας κυκλοφορίας ανέρχεται σε 3,25 μέτρα. Το έργο περιλαμβάνει οκτώ ισόπεδους κυκλικούς κόμβους.

  Το έργο έχει ήδη ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και με την ολοκλήρωσή του θα λύσει σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ