Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 29-Οκτ-2021 07:47

  Ο Mr. efood και οι business του σε ένδυση-υπόδηση

  ​​Rubies: Το πρόγραμμα επιβράβευσης του efood για χρήστες και συνεργαζόμενα καταστήματα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Με κέρδη από ζημιές και αύξηση 126,4% στις πωλήσεις της έκλεισε την περασμένη χρονιά, που αποδείχθηκε δύσκολη για τη συντριπτική πλειοψηφία των εταιρειών ένδυσης-υπόδησης, η Sport & Fashion Freedom, συμφερόντων των αδελφών Κυκρίνη, που "έκτισαν” την efood.

  Η εταιρεία, που λειτουργεί στην Ελλάδα καταστήματα TOMS, Calzedonia και Intimissimi και εμπορεύματα προϊόντα γνωστών brands όπως CONVERSE, KARL LAGERFELD, ICE BERG, κατάφερε εν μέσω της πανδημίας και των lockdowns όπου το φυσικό δίκτυο ήταν κλειστό για μεγάλο χρονικό διάστημα με κρατική εντολή, να πετύχει σημαντική αύξηση των οικονομικών της μεγεθών. 

  Ο κύκλος εργασιών της ξεπέρασε τα 12,034 εκατ. ευρώ από 5,31 εκατ. ευρώ το 2019, το μικτό κέρδος επί των πωλήσεων ανήλθε σε 3,749 εκατ. ευρώ έναντι 1,749 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων σε 1,472 εκατ. ευρώ τα οποία συμψηφίστηκαν με το υπόλοιπο ζημιών προηγούμενων χρήσεων ύψους 137.339,49 ευρώ και αφαιρουμένου του φόρου εισοδήματος τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 1,019 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών.

  Ανοδικά κινήθηκαν και τα ταμειακά της διαθέσιμα στα 715.143 ευρώ από 431.666 ευρώ, το σύνολο των υποχρεώσεών της ανήλθε σε 6,6 εκατ. ευρώ από 4,2 εκατ. ευρώ.

  Όπως αναφέρεται στις οικονομικές της καταστάσεις αποφασίσθηκε από τη διοίκηση, να γίνει όπου είναι εφικτό εφαρμογή των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου όπως αναστολή σύμβασης εργασίας μέρους του προσωπικού, εξέταση της δυνατότητας για την επιδότηση μέσω κρατικής ενίσχυσης, αναστολή πληρωμών τρεχουσών υποχρεώσεων κ.ο.κ. Για το μέλλον η διοίκηση της εταιρείας προσβλέπει σε σταδιακή ομαλοποίηση της κατάστασης από το 2022. 

  Η Sport & Fashion Freedom είναι και μέτοχος με 10% στην εταιρεία Up Trend που ιδρύθηκε πριν από λίγους μήνες.

  Στην Up Trend εκτός από την Sport & Fashion Freedom μέτοχοι είναι η Βeyond Lifestyle του Νικόλαου Καρέλλη με ποσοστό 40%, η Παύλος Καλαμαρίδης και Σία με επίσης 40% και ο Σάμυ Φάις μέσω της Unlimited Sport με 10%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ