Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Οκτ-2021 08:14

  Εγγύηση Σ. Φάις στα πολυκαταστήματα Notos

  Εγγύηση Σ. Φάις στα πολυκαταστήματα Notos
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Ειδική άδεια για τη χορήγηση εγγύησης προς τη Notos Com για την πώληση της συμμετοχής που κατέχει στην One Outlet παρείχε η Φάις Συμμετοχών, κίνηση η οποία σηματοδοτεί την έξοδο της Notos Com από την One Outlet, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα που είχε δημοσιευθεί στο Capital.gr στις αρχές Φεβρουαρίου.

  Όπως είχε αποκαλύψει προ μηνών στο Capital.gr ο επικεφαλής του ομίλου Φάις Συμμετοχών, κ. Σάμι Φάις, ενδιαφερόταν για την απόκτηση του ποσοστού που κατέχει η Notos Com στην One Outlet. Τότε ανέμενε την κατάληξη των διαπαγματεύσεων της Notos Com με τις τράπεζες κάτι που επιτεύχθη το περασμένο Καλοκαίρι.

  H Notos Com ελέγχει το 35% της One Outlet, της εταιρείας που αναπτύσσει το εμπορικό κέντρο One Salonica στη Θεσσαλονίκη, στην οποία πλειοψηφικό πακέτο μετοχών κατέχει ο επιχειρηματίας Σάμυ Φάις. Η One Outlet, εκτός από το ότι ελέγχει το εμπορικό κέντρο One Salonica, κατέχει και το 100% των μετοχών της Στοάς Μοδιάνο Α.Ε., ιδιοκτήτριας κατά 57,5685% του ακινήτου της Στοάς στη Θεσσαλονίκη. Οπότε η αποεπένδυση της Notos Com από την One Outlet σηματοδοτεί αυτόματα και την έξοδό της από το project ανάπλασης της Στοάς Μοδιάνο, αναφέρουν πηγές με γνώση.

  Αναφορικά με την εμπλοκή του επιχειρηματία Σάμυ Φάις στις επόμενη ημέρα της Notos Com αυτό παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστο.

  Σχετικά με την εγγύηση της Φάις Συμμετοχών στη Notos Com, σε σχετικό έγγραφο που έχει αναρτηθεί στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) στις 20 Οκτωβρίου αναφέρεται το εξής:

  "Στις 19 Οκτωβρίου το διοικητικό συμβούλιο της Φάις Συμμετοχών σε συνέχεια σχετικής απόφασης της έκτακτης γενικής συνέλευση της εταιρείας ενέκρινε τη χορήγηση εγγύησης στη Notos Com προς εξασφάλιση της εμπρόθεσμης και προσήκουσας εκτέλεσης των υποχρεώσεων της UNLIMITED SPORT (αγοράστρια), που απορρέουν από τη σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών που θα υπογραφεί μεταξύ της Notos Com, της UNLIMITED SPORT και της OPTIMA BANK δυνάμει της οποίας η Notos Com αναλαμβάνει να πωλήσει και να μεταβιβάσει στην UNLIMITED SPORT 787.500 κοινές ονομαστικές μετοχές εκδόσεως της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία One Outlet, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 35% του συνολικά καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της τελευταίας". 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ