Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Οκτ-2021 07:54

  Έρχονται 46 νέα ψηφιακά έργα προϋπολογισμού άνω των 650 εκατ. ευρώ

  Έρχονται 46 νέα ψηφιακά έργα προϋπολογισμού άνω των 650 εκατ. ευρώ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή

  Μπαράζ έργων πληροφορικής προετοιμάζει η Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ) μέσα στους επόμενους μήνες. Μέχρι το τέλος του έτους προγραμματίζονται περίπου 40 διαγωνισμοί έργων συνολικού προϋπολογισμού σχεδόν 465 εκατ. ευρώ, ενώ μέσα στους πρώτους δύο μήνες του 2022 θα ακολουθήσουν και άλλοι διαγωνισμοί της τάξης των 200 εκατ. ευρώ.

  Στη λίστα των διαγωνισμών που προετοιμάζονται περιλαμβάνονται έργα όπως η δημιουργία ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων (ΟΠΣ) για το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, τα υποέργα της συστήματος διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου (HRMS), η υποστήριξη των δημοσίων φορών για το GDPR κ.α.

  "O ρόλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας στο εθνικό εγχείρημα του ψηφιακού μετασχηματισμού της δημόσιας διοίκησης και της ψηφιακής αναδιάρθρωσης των υφιστάμενων διοικητικών δομών είναι πολυσήμαντος”, σημειώνει στο Capital.gr ο διευθύνων σύμβουλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας, Σταύρος Ασθενίδης προσθέτοντας ότι η εταιρεία έχει εκπονήσει και υλοποιεί σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης "ένα ευρύ πλέγμα ψηφιακών δράσεων, το οποίο επαναπροσδιορίζει ακόμα περισσότερο την σχέση του Δημοσίου Τομέα με τον πολίτη και τις επιχειρήσεις”.

   

  Οι διαγωνισμοί του Νοεμβρίου

  Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι το τέλος Νοεμβρίου προγραμματίζεται η προκήρυξη των εξής διαγωνισμών:

  -Υποέργο 3 του συστήματος διαχείρισης ανθρωπίου δυναμικού του Δημοσίου (HRMS), προϋπολογισμού 3,96 εκατ. ευρώ

  -Υποέργο 2 του συστήματος ERP του δημοσίου, προϋπολογισμού 1,72 εκατ. ευρώ.

  -Ψηφιοποίηση του αρχείου αεροφωτογραφιών της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού, προϋπολογισμού 10,8 εκατ. ευρώ

  -Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Υγείας Ενόπλων Δυνάμεων, προϋπολογισμού 6,28 εκατ. ευρώ

  -Υποστήριξη προς δημόσιους φορείς για το GDPR, προϋπολογισμού 14,52 εκατ. ευρώ.

  -Ψηφιοποίηση φακέλων δανείων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, προϋπολογισμού 3,34 εκατ. ευρώ

  -Ψηφιακή Εφαρμογή Εκτιμητικής Διαδικασίας ΕΛ.Γ.Α., προϋπολογισμού 2,29 εκατ. ευρώ

  -Υλοποίηση πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης του Εθνικού Τυπογραφείου, προϋπολογισμού 1,18 εκατ. ευρώ.

  -Ανάπτυξη του Παρατηρητηρίου για την Γραφειοκρατία, προϋπολογισμού 1,47 εκατ. ευρώ.

  -Δύο έργα για το κυβερνητικό υπολογιστικό νέφος νέας γενιάς (G-Cloud Next Gen) προϋπολογισμού 28 εκατ. ευρώ και 974 χιλ. ευρώ.

  Ο προγραμματισμός μέχρι το 2022

  Το μπαράζ των διαγωνισμών θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες με ακόμη μεγαλύτερα έργα όπως η Ενιαία Ψηφιακή Πλατφόρμα εξυπηρέτησης πολιτών και επιχειρήσεων (CRM), προϋπολογισμού 74,4 εκατ. ευρώ και η Αναβάθμιση και επέκταση των Συστημάτων Πληροφορικής του Τομέα Δικαιοσύνης (e-Justice), προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ.

  Τα πιο σημαντικά ψηφιακά έργα που έρχονται

  "Πέρα από κάθε αμφιβολία πρόκειται για έναν αριθμό έργων, που όμοιός του δεν έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν στον τομέα της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών σε τόσο σύντομο μάλιστα χρονικό διάστημα”, σημειώνει στο Capital.gr o Δημήτρης Γιάντσης, Γενικός Διευθυντής Έργων της ΚτΠ ΑΕ σημειώνοντας ότι  τα τελευταία δύο χρόνια η Κοινωνία της Πληροφορίας προχώρησε στη σύναψη παραπάνω από 70 προγραμματικών συμφωνιών ύψους άνω των 2,5 δισ. ευρώ, ενώ έχει ήδη 50 συμβασιοποιημένα έργα αξίας 600 εκατ. ευρώ.

  "Μεγάλο στοίχημα αποτελεί όμως πέρα από κάθε αμφιβολία για την Κοινωνία της Πληροφορίας η υλοποίηση των έργων που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 2.5 δισ. ευρώ”, συμπληρώνει ο κ. Ασθενίδης.

  Τονίζει δε ότι με εφόδια  την τεχνογνωσία και την εμπειρία 20 ετών στη διαχείριση μεγάλων έργων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), "η Κοινωνία της Πληροφορίας φιλοδοξεί να κάνει το #TransformingGReece πραγματικότητα”.

  kostaskets@capital.gr 

  Διαβάστε ακόμη:

  "Χιονοστιβάδα" ψηφιακών έργων: Έρχονται 40 διαγωνισμοί ύψους 500 εκατ. ευρώ εντός του 2021

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ