Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 23-Οκτ-2021 08:34

  G. Giordo (Fincantieri): Γιατί επενδύουμε στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

  Giordo
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Γεωργίου

  Νέο στρατηγικό βάθος στις ελληνο-ιταλικές επιχειρηματικές σχέσεις δίνει η πρόθεση του ναυπηγικού ομίλου Fincantieri να επενδύσει, σε συνεργασία με την Onex, στην ανασύσταση των ναυπηγείων Ελευσίνας.

  Αυτό επισημαίνει αποκλειστικά στο Capital.gr ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής ναυπηγήσεων του ομίλου, Giuseppe Giordo, στις πρώτες δηλώσεις του στον Τύπο μετά την επισημοποίηση του ενδιαφέροντος για την Ελευσίνα.

  Ο κ. Giordo βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη χώρα μας και συνομίλησε με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και την Onex, προετοιμάζοντας το έδαφος για την επόμενη ημέρα των ναυπηγείων.

  "Πιστεύουμε σε μία στρατηγική συνεργασία, η οποία θα εκτείνεται από τον αμυντικό μέχρι και τον εμπορικό τομέα" τονίζει, αλλά δε δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το ύψος των επενδύσεων που θα υλοποιηθούν. Αναφορικά με το είδος της σύμπραξης με την Onex, απαντά λακωνικά πως "θα υπάρξει ένα κοινό σχήμα, χωρίς, όμως να έχουμε κάτι συγκεκριμένο ακόμα".

  "Η αγορά αυτήν τη στιγμή παρουσιάζει πολλές ευκαιρίες και αν τις αξιοποιήσουμε μπορούμε να χτίσουμε μία ισχυρή και συμπαγή ναυτική βιομηχανία. Έχουμε τη δυνατότητα να βοηθήσουμε τα ελληνικά ναυπηγεία να φτάσουν στο κορυφαίο επίπεδο διεθνώς" προσθέτει.

  Παράλληλα, με το επισκευαστικό/κατασκευαστικό κομμάτι, επιδίωξη της Fincantieri, σύμφωνα με τον κ. Giordo, είναι να αναπτύξει μία σημαντική βιομηχανική παρουσία, μέσω μίας αποτελεσματικής αλυσίδας εφοδιασμού και ενός δικτύου συνεργασιών που θα μεγιστοποιήσει το πεδίο δραστηριοτήτων του ναυπηγείου.

  Σε ερώτημα αν η εμπλοκή στην Ελευσίνα συνδέεται με τις κορβέτες για το Πολεμικό Ναυτικό, υπογραμμίζει ότι ο όμιλος εξετάζει όλες τις ευκαιρίες, ανάμεσα στις οποίες είναι φυσικά και η συγκεκριμένη.

  "Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις απαιτήσεις των ελληνικών αρχών, με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη χώρα σας. Ελλάδα και Ιταλία έχουν μία μακρόχρονη ιστορία συνεργασιών και η Ελευσίνα είναι η αφετηρία για περαιτέρω σύσφιξη των μεταξύ μας σχέσεων" καταλήγει ο κ. Giordo.

  Ποια είναι η Fincantieri

  H Fincantieri είναι ένας από τους μεγαλύτερους ναυπηγικούς ομίλους διεθνώς, leader στο σχεδιασμό κρουαζιερόπλοιων, σημείο αναφοράς σε κλάδους υψηλής τεχνολογίας, από το ναυτικό έως τα ferries και τα mega yachts, καθώς και στην παραγωγή εξειδικευμένων συστημάτων και εξαρτημάτων.

  Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της, με ιστορία άνω των 230 ετών και έχοντας κατασκευάσει πάνω από 7.000 πλοία, ο όμιλος διατηρεί το "know-how", την ειδίκευση και τα κέντρα διαχείρισης στην Ιταλία, απασχολώντας 10.000 εργαζόμενους. Την ίδια ώρα, έχει αναπτύξει ένα παραγωγικό δίκτυο 18 ναυπηγείων σε τέσσερις ηπείρους, με εργατικό δυναμικό που ξεπερνά τα 20.000 μέλη.

  Κομβική είναι φυσικά η συνεργασία με τις ΗΠΑ, με τη θυγατρική της να έχει αναλάβει την κατασκευή πλοίων για το πολεμικό ναυτικό της χώρας. Άλλωστε, ο αμερικανικός αναπτυξιακός οργανισμός DFC φαίνεται πως στηρίζει χρηματοδοτικά το εγχείρημα εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

  Διαβάστε ακόμα:

  - Η επόμενη ημέρα για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας μετά τη συμφωνία με τη Fincantieri

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ