Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Οκτ-2021 18:29

  Η Diana της οικογένειας Παληού εισάγει spin-off για παλιά πλοία στο Nasdaq

  Η Diana της οικογένειας Παληού εισάγει spin-off για παλιά πλοία στο Nasdaq
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Diana Shipping, συμφερόντων της οικογένειας Παληού, ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι θα θέσει σε λειτουργία spin-off για τρία από τα παλαιότερα πλοία του στόλου της.

  Η νέα εταιρεία, η οποία θα ονομαστεί OceanPal Inc., αιτήθηκε την εισαγωγή της στο αμερικανικό χρηματιστήριο και στον δείκτη Nasdaq.

  Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Diana θα προσφέρει αρχικό κεφάλαιο κίνησης 1 εκατ. δολαρίων στην OceanPal και θα διανείμει τις κοινές μετοχές αυτής στους μετόχους της.

  Η ναυτιλιακή ανακοίνωσε, επίσης, ότι παράλληλα με την ολοκλήρωση της συναλλαγής spin-off, θα διανείμει μέρισμα 0,10 δολαρίων ανά μετοχή. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στις 9 Νοεμβρίου.

  "Το spin-off για το 100% των μετοχών της OceanPal αντιπροσωπεύει μία σημαντική επιστροφή αξίας στους μετόχους μας, αντανακλώντας την ικανότητα της εταιρείας να αξιοποιεί την ισχυρή ναυλαγορά ξηρού φορτίου. Η διοίκηση της Diana Shipping εκτιμά ότι η διανομή μίας ξεχωριστής, εισηγμένης εταιρείας ξηρού φορτίου με έμφαση στα παλαιότερα πλοία θα ενισχύσει την αξία των μετόχων, προσφέροντας μεγαλύτερη έκθεση σε βραχυπρόθεσμες ναυλώσεις, ενώ η Diana θα συνεχίσει να εστιάζει σε μακροπρόθεσμη ανάπτυξη", σχολίασε, μεταξύ άλλων, η CEO της εταιρείας, Σεμίραμις Παληού.

  Η Diana Shipping διαχειρίζεται συνολικά 36 πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου και είναι εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ