Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Οκτ-2021 08:28

  Εκτός Αναπτυξιακού 144 επενδυτικά σχέδια

  Εκτός Αναπτυξιακού 144 επενδυτικά σχέδια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που δημοσιεύθηκε χθες Τετάρτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ανακαλούνται οι αποφάσεις υπαγωγής και συναφών πράξεων αυτών, οι οποίες αφορούν 144 επενδυτικά σχέδια. 

  Οι συγκεκριμένες επενδύσεις είχαν υπαχθεί στις διατάξεις του Αναπτυξιακού νόμου του 2004, λόγω μη υλοποίησης του 50% του επενδυτικού σχεδίου έως 31 Ιουλίου του 2017. 

  Μεταξύ των επενδυτικών σχεδίων που απεντάσσονται είναι αυτές των εταιρειών ΔΟΥΡΟΣ, ΠΑΡΘΕΝΩΝ Α.Ε., ΣΤΕΡΓΙΩΤΗΣ Α.Ε., ΚΤΗΜΑ ΦΡΑΝΤΖΗ, ΑΦΟΙ ΛΑΖΑΝΑ ΑΕΒΕ, ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ Α.Ε, ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ, ΑΦΡΟΤΕΞ, κ.ά. 

  Βέβαια, για όσες περιπτώσεις επενδυτικών σχεδίων των νόμων 2004 και 2011 έχει κριθεί από τις αρμόδιες Γνωμοδοτικές Επιτροπές ότι δικαιούνται παράταση των προθεσμιών ολοκλήρωσης για λόγους ανωτέρας βίας, αλλά δεν έχει εκδοθεί έως τις 30 Οκτωβρίου του 2019 η σχετική εγκριτική απόφαση για τη χορήγηση της παράτασης, η διάρκεια της παράτασης αυτής που εγκρίνεται με την απόφαση του αρμόδιου οργάνου, υπολογίζεται μετά τις 31 Δεκεμβρίου του 2021. 

  Η διάρκεια της παράτασης, σύμφωνα με τροπολογία που είχε περάσει τον περασμένο Μάιο, υπολογίζεται μετά τις 31/12/2021 και για όσες περιπτώσεις επενδυτικών σχεδίων των Αναπτυξιακών νόμου του 2004 και 2011 έχουν εκδοθεί αποφάσεις χορήγησης παράτασης μετά τις 11/9/2019, οπότε οι αποφάσεις αυτές τροποποιούνται μετά από αίτηση του δικαιούχου φορέα που υποβάλλεται εντός μηνός από την έναρξη ισχύος της τροπολογίας. 

  Για τις περιπτώσεις των επενδυτικών σχεδίων του 2004 ο υπολογισμός της διάρκειας της παράτασης για λόγους ανωτέρας βίας, ισχύει ανεξαρτήτως αν έχει υλοποιηθεί το 50% του εγκεκριμένου κόστους του επενδυτικού σχεδίου έως τις 31 Μαρτίου του 2017.

  Η διάταξη εφαρμόζεται και για όσους φορείς υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων του Αναπτυξιακού του 2011 αιτηθούν παράταση του χρόνου ολοκλήρωσης για λόγους ανωτέρας βίας μετά τις 30 Οκτωβρίου του 2019 και εφόσον τα αιτήματα τους γίνουν δεκτά από τα αρμόδια όργανα. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ