Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Οκτ-2021 17:23

  Συμφωνία sale and leaseback για την GasLog του Πήτερ Λιβανού

  Συμφωνία sale and leaseback για την GasLog του Πήτερ Λιβανού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Γεωργίου

  Ένα deal πώλησης και επαναμίσθωσης (sale and leaseback) ανακοίνωσε σήμερα η GasLog του Πήτερ Λιβανού για ένα πλοίο του στόλου της.

  Συγκεκριμένα, προχώρησε στην πώληση του "GasLog Salem", χωρητικότητας 155.000 κυβικών μέτρων και κατασκευής 2015, σε θυγατρική της China Development Bank Leasing (CDBL), έναντι 128 εκατ. δολαρίων. 

  Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Gaslog θα ναυλώσει το πλοίο για μία περίοδο πέντε ετών, με λήξη τον Οκτώβριο του 2026, χωρίς, όμως, την υποχρέωση επαναγοράς του πλοίου στο τέλος της μίσθωσης.

  Το "GasLog Salem" είναι ναυλωμένο σήμερα στην Clearlake Shipping, μία θυγατρική της Gunvor Group, μέχρι το Μάρτιο του 2022.

  Παράλληλα, ναυλομεσίτες ανέφεραν στο Capital.gr ότι η εταιρεία συμφώνησε με ναυλωτή για το "GasLog Chelsea" (χωρητικότητας 153.600 κυβικών μέτρων και κατασκευής 2010) για ένα μικρό ταξίδι 12-20 ημερών.

  Σημειώνεται ότι πρόσφατα "σφραγίστηκε" η συμφωνία συγχώνευσης της ναυτιλιακής με τον ενεργειακό βραχίονα του επενδυτικού fund BlackRock, κίνηση που σήμανε την αποχώρησή της από το αμερικανικό Χρηματιστήριο.

  Η GasLog διαχειρίζεται 35 LNG carriers, με τη VesselsValue να αποτιμά την αξία του στόλου στα 2,86 δισ. δολάρια, ποσό που την κατατάσσει στις κορυφαίες εταιρείες ελληνικών συμφερόντων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ