Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Οκτ-2021 19:39

  Capital (Β. Μαρινάκη): Στις 18/10 η Δημόσια Προσφορά για το ομόλογο - Που θα διατεθούν τα κεφάλαια

  Capital (Β. Μαρινάκη): Στις 18/10 η Δημόσια Προσφορά για το ομόλογο - Που θα διατεθούν τα κεφάλαια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20:35

  Στις 18 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο, η δημόσια προσφορά για την ομολογιακή έκδοση της Capital Product Partners, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη και θα ολοκληρωθεί στις 20 Οκτωβρίου.

  Πρόκειται για ομόλογο έως 150 εκατ. ευρώ, διάρκειας πέντε ετών, διαιρούμενου σε έως 150.000 άυλες, κοινές, ανώνυμες ομολογίες με ονομαστική αξία €1.000.

  Οι ενδιαφερόμενοι ιδιώτες επενδυτές έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις αιτήσεις κάλυψης προσερχόμενοι απευθείας στα καταστήματα των συντονιστών κυρίων αναδόχων, ήτοι της "Τράπεζας Πειραιώς", της "ALPHA BANK A.E." και της "Euroxx Χρηματιστηριακής Α.Ε.Π.Ε.Υ." και της αναδόχου "Optima bank".

  Που θα διατεθούν τα αντληθέντα κεφάλαια

  To ενημερωτικό επιβεβαιώνει αυτό που έγραψε το Capital.gr, ότι τα αντληθέντα κεφάλαια θα διατεθούν για την αγορά των τριών πρόσθετων LNG carriers, που περιλαμβάνονταν ως options στη συμφωνία που ανακοινώθηκε στο τέλος του καλοκαιριού

  Υπενθυμίζεται ότι η Capital Product Partners είχε γνωστοποιήσει τότε την αγορά τριών LNG carriers από την Capital Gas, σε μία ενδοομιλική συναλλαγή, με το συνολικό τίμημα να φτάνει τα 599,5 εκατ. δολάρια. 

  Η συμφωνία περιελάμβανε και options για την απόκτηση τριών πρόσθετων LNG carriers, με μέση τιμή 207,7 εκατ. δολάρια ανά πλοίο. Όπως προκύπτει από το ενημερωτικό, αυτά τα τρία πρόσθετα πλοία είναι τα Attalos, Adamastos και Asklipios.

  Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, με την έκδοση του ΚΟΔ, ύψους έως 150 εκατ. ευρώ, η εκδότρια θα χρηματοδοτήσει εν μέρει τις δραστηριότητές της, σύμφωνα με την από 07.10.2021 απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου. 

  Η Εκδότρια θα διαθέσει μέρος από τα αντληθησόμενα κεφάλαια της Έκδοσης για την αγορά του συνόλου των μετοχών των υπό εξαγορά εταιρειών σύμφωνα με τους όρους της Συμφωνίας Προαίρεσης. 

  Οι υπό εξαγορά εταιρείες Poseidon Gas Carrier Corp., Kronos Gas Carrier Corp. και Maximus Gas Carrier Corp., τις οποίες θα αποκτήσει η εκδότρια κατόπιν εξαγοράς του συνόλου των μετοχών τους και οι οποίες κατέχουν ως Ναυλωτές Γυμνού Πλοίου βάσει Σύμβασης Χρηματοδοτικής Μίσθωσης τα πλοία μεταφοράς υγροποιηµένου φυσικού αερίου Attalos, Adamastos και Asklipios, αντίστοιχα. 

  Το εκτιμώμενο τίμημα εξαγοράς των μετοχών των υπό εξαγορά εταιρειών ανέρχεται έως του ποσού των US$ dollars 185 εκατ. (€160,1 εκατ.) και το τυχόν ελλείπον ποσό για την εξόφληση του συνολικού τιμήματος για την αγορά του συνόλου των μετοχών των υπό εξαγορά εταιρειών, εκτιμάται ότι θα καλυφθεί είτε με χρήση ιδίων κεφαλαίων, τo απαιτούμενο ύψος των οποίων θα επιτευχθεί μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, είτε μέσω δανεισμού.

  Το ATTALOS είναι ναυλωμένο στην εταιρεία BP Gas Marketing Limited μέχρι τον Οκτώβριο του 2025 ή μέχρι τον Δεκέμβριο του 2034, εάν ο ναυλωτής κάνει χρήση των τεσσάρων δικαιωμάτων παράτασης της σύμβασης ναύλωσης. 

  Το ADAMASTOS είναι ναυλωμένο στην εταιρεία ENGIE Energy Marketing Singapore Ltd μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2026 ή μέχρι τον Ιανουάριο του 2029, εάν ο ναυλωτής κάνει χρήση του δικαιώματος παράτασης της σύμβασης ναύλωσης. 

  Το ASKLIPIOS είναι ναυλωμένο στην εταιρεία CHENIERE Marketing International LLP από τον Σεπτεμβρίου του 2021 μέχρι τον Ιανουάριο του 2025 ή μέχρι τον Μάρτιο του 2027, εάν ο ναυλωτής κάνει χρήση των δύο δικαιωμάτων παράτασης της σύμβασης ναύλωσης.

  Διαβάστε επίσης:
  "Πράσινο" της Επ. Κεφαλαιαγοράς στο ομόλογο της Capital του Β. Μαρινάκη

  Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση της εταιρείας, την πρόσκληση προς το επενδυτικό κοινό και την ανακοίνωση σχετικά με την δυνητική αγορά-στόχο στη δεξιά στήλη "Σχετικά Αρχεία"

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ