Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Οκτ-2021 21:01

  Συνάντηση του Προέδρου της ΡΑΕ με τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠ

  Συνάντηση του Προέδρου της ΡΑΕ με τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συνάντηση με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ, Captain Weng Lin, είχε ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Αθανάσιος Δαγούμας.

  Είχε προηγηθεί η τιμητική παρουσία του Captain Weng Lin στην εξαιρετικά επιτυχημένη ενεργειακή εκδήλωση της ΡΑΕ στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ, με θέμα "Πόλεις του μέλλοντος:  Ηλεκτροκίνηση, Περιβαλλοντικά Ουδέτερα Λιμάνια (EcoPorts) και καινοτόμες πολιτικές", κατά την οποία ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά, Επίκουρος Προϊστάμενος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Marketing, κ. Θανάσης Καρλής είχε δηλώσει ότι ο Πειραιάς "είναι μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων λιμανιών της Ευρώπης σε διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, είναι το μεγαλύτερο λιμάνι ακτοπλοΐας και μεταξύ των πέντε λιμανιών της Ευρώπης στην κρουαζιέρα" σημειώνοντας ότι η COSCO Shipping είναι έτοιμη να επενδύσει για την ανάπτυξη καινοτόμων πολιτικών και περιβαλλοντικά ουδέτερων λιμανιών.

  Ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Αναπλ. Καθ. Αθανάσιος Δαγούμας, δήλωσε μετά τη συνάντηση: "Η ΡΑΕ άνοιξε πρώτη θεσμικά το σημαντικό θέμα των περιβαλλοντικά ουδέτερων λιμανιών ξεκινώντας τη συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Λιμάνια, Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδας και πλοιοκτήτες) με στόχο να σχεδιαστεί ένας καινοτόμος άξονας δράσης. Η Αρχή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, θα συνδράμει αποφασιστικά σε αυτή την κατεύθυνση με όλες τις απαιτούμενους ρυθμιστικές ενέργειες. Το επόμενο διάστημα έχουν δρομολογηθεί σχετικές συζητήσεις".

  Από την πλευρά του ο Captain Weng Lin επανέλαβε τη θέση της COSCO Shipping να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά αναδεικνύοντάς το σε πυλώνα εμπορίου και ανάπτυξης της Ευρώπης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ