Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Οκτ-2021 12:42

  Πειραιώς ΑΕΠΕΥ: Κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των χρηματιστηριακών εταιρειών τον Σεπτέμβριο

  Πειραιώς ΑΕΠΕΥ: Κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των χρηματιστηριακών εταιρειών τον Σεπτέμβριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά (ελληνικών και ξένων) κατέλαβε η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ τoν Σεπτέμβριο, με μερίδιο αγοράς που υπερέβη το 25%.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, το μερίδιο αγοράς της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ ανήλθε σε 25,45% επί του συνόλου των συναλλαγών, με την αθροιστική αξία των συναλλαγών των χρεογράφων να διαμορφώνεται στο ποσό των 723,33 εκ. ευρώ. Η εταιρεία κατέκτησε την πρώτη θέση και στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, με μερίδιο 18,91% και συνολική αξία συναλλαγών 5,09 δισ.ευρώ.

  Σύμφωνα με εταιρική ανακοίνωση, η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ παραμένει σταθερά η πρώτη επιλογή των ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τις συναλλαγές τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών και ενισχύει το μερίδιό της στην αγορά: από το 10,06% το 2017, ανήλθε στο 15,8% το 2018 και στο 17,13% το 2019, κατακτώντας την πρώτη θέση, την οποία διατήρησε το 2020 με μερίδιο της τάξης του 19%.

  Τον Σεπτέμβριο, στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Εurobank Equities με μερίδιο 16,08% και στην τρίτη, η Euroxx Χρηματιστηριακή, με μερίδιο αγοράς 11,88%.

  Δείτε στη στήλη δεξιά "Σχετικά αρχεία" τα μερίδια αγοράς των χρηματιστηριακών εταιρειών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡXEIA

  Μερίδια αγοράς (43 KB)

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ