Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Οκτ-2021 11:39

  EY:  Ξεκίνησε ο μεγαλύτερος διαγωνισμός του ελληνικού επιχειρείν

  EY:  Αντίστροφη μέτρηση για το μεγαλύτερο διαγωνισμό του ελληνικού επιχειρείν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Αναγνωρίζουμε τους επιχειρηματίες που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις του σήμερα, ως ευκαιρίες για ένα καλύτερο αύριο". Με αυτό το μότο ξεκινά ο διαγωνισμός της EY Ελλάδος, Έλληνας "Επιχειρηματίας της Χρονιάς" 2021.

  Πρόκειται για ένα διαγωνισμό - θεσμό πλέον για το ελληνικό επιχειρηματικό γίγνεσθαι, ο οποίος ξεκίνησε το 2006 και πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, έχοντας βραβεύσει συνολικά 30 Έλληνες επιχειρηματίες.

  Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός αποτελεί τμήμα του θεσμού EY Entrepreneur Of The YearTM, του βραβείου, δηλαδή, με το υψηλότερο κύρος για τους επιχειρηματίες σε παγκόσμιο επίπεδο. Με ιστορία που ξεπερνά τα 35 χρόνια, διεξάγεται σε περισσότερες από 145 πόλεις και 60 χώρες ανά τον κόσμο.

  Οι στόχοι

  Στόχος είναι η ανάδειξη όσων ξεχωρίζουν χάρη στις υψηλές επιδόσεις τους, τον πρωτοποριακό τρόπο σκέψης, τις ηγετικές ικανότητές τους, την αναπτυξιακή δυναμική τους, το καινοτόμο πνεύμα και την κοινωνική και περιβαλλοντική υπευθυνότητα και δράση τους. 

  Στη διοργάνωση επιβραβεύονται, προβάλλονται και καταξιώνονται διεθνώς αυτοί οι επιχειρηματίες, οι οποίοι θα αποτελέσουν την κινητήριο δύναμη της ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.

  "Επιθυμία μας είναι να αναδείξουμε και να τιμήσουμε εκπροσώπους της υγιούς επιχειρηματικότητας. Όσους κατανοούν τις σύγχρονες μεγάλες προκλήσεις και έχουν αποδείξει ότι είναι αποφασισμένοι να τις αντιμετωπίσουν. Ανθρώπους που διοικούν επιχειρήσεις εξωστρεφείς και καινοτόμες, που δημιουργούν νέες, ποιοτικές θέσεις εργασίας. Επιχειρηματίες που παράγουν μακροπρόθεσμη αξία για τις επιχειρήσεις τους, τους καταναλωτές, αλλά και για ολόκληρη την οικονομία και το κοινωνικό σύνολο. Εκείνους που αντιλαμβάνονται την επιτακτική ανάγκη για βιώσιμη ανάπτυξη και ενσωματώνουν στο όραμα και τη στρατηγική τους τις έννοιες του περιβάλλοντος, της κοινωνίας και της ορθής διακυβέρνησης. Κυρίως, θέλουμε να επιβραβεύσουμε το 'όνειρο', και όσους με περίσσια έμπνευση, ενέργεια και αποφασιστικότητα το κυνηγούν και το κάνουν πράξη, μετατρέποντας τις προκλήσεις και τις αντιξοότητες από εμπόδια, σε σκαλοπάτια προόδου, με στόχο ένα καλύτερο αύριο για όλους" σχολιάζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, Παναγιώτης Παπάζογλου.

  Η Κριτική Επιτροπή και τα κριτήρια αξιολόγησης

  Η Κριτική Επιτροπή – με Πρόεδρο για το 2021 τον Βασίλειο Κάτσο, Πρόεδρο και Συνιδρυτή της VNK Capital και Έλληνα "Επιχειρηματία της Χρονιάς" 2008 – η οποία είναι υπεύθυνη για την πορεία και την εξέλιξη της κάθε υποψηφιότητας, απαρτίζεται από 9 ανεξάρτητα μέλη από τον επιχειρηματικό, τραπεζικό, ακαδημαϊκό και θεσμικό χώρο, αποτελώντας εγγύηση διαφάνειας και εγκυρότητας, τόσο της διαδικασίας του διαγωνισμού, όσο και της ανάδειξης των νικητών.

  Όσο για τα κριτήρια αξιολόγησης των συμμετεχόντων, αυτά είναι η δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας και η οικονομική απόδοση, ο κοινωνικός αντίκτυπος και η προσωπική ακεραιότητα, η καινοτομία, ο στρατηγικός προσανατολισμός και η διεθνής παρουσία, το επιχειρηματικό πνεύμα και το μοντέλο διοίκησης.

  Η τελετή απονομής για τον Έλληνα "Επιχειρηματία της Χρονιάς" 2021 θα διενεργηθεί την άνοιξη του 2022. Ο τελικός νικητής που θα ανακοινωθεί τότε, θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον διεθνή διαγωνισμό ΕΥ World Entrepreneur Of The YearTM, που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στο Μόντε Κάρλο τον Ιούνιο του 2022. Εκεί θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τους πλέον καταξιωμένους επιχειρηματίες από περισσότερες από 60 χώρες.

  Τρόποι συμμετοχής

  Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι ανοικτή και απευθύνεται σε κάθε ιδιοκτήτη ή μέτοχο ιδιωτικής επιχείρησης με έδρα ή κύρια παραγωγική-λειτουργική δραστηριότητα στην Ελλάδα, με κύκλο εργασιών €10 εκατ. και άνω, ο οποίος είναι ο βασικός υπεύθυνος για την απόδοσή της και αποτελεί ανώτατο, ενεργό στέλεχος της διοίκησής της.

  Στον διαγωνισμό δεν μπορούν να συμμετάσχουν:

  * Θυγατρικές πολυεθνικών στην Ελλάδα 
  *  Εταιρείες του Δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα 
  *  Στελέχη επιχειρήσεων 
  *  Εισηγμένες εταιρείες χωρίς διακριτή ιδιοκτησία

  Διαδικασία αξιολόγησης υποψηφίων 

  *  Συλλογή και επεξεργασία όλων των δηλώσεων συμμετοχής 
  *  Διεξαγωγή συνεντεύξεων και επίσκεψη εγκαταστάσεων 
  * Διαμόρφωση του τελικού καταλόγου υποψηφίων 
  * Αξιολόγηση και επιλογή των νικητών κατηγοριών 
  * Ανάδειξη και βράβευση του Έλληνα "Επιχειρηματία της Χρονιάς" 2021 (Τελετή Απονομής, Αθήνα, άνοιξη 2022) 
  * Ανάδειξη και βράβευση παγκόσμιου νικητή (Παγκόσμια Τελετή Απονομής ΕΥ World Entrepreneur Of The YearTM, Ιούνιος 2022)

  Αίτηση συμμετοχής 

  * Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση συμμετοχής ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση ey.com/gr/eoy 
  * Καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμμετοχών είναι η 12η Νοεμβρίου 2021 

  To ιστορικό

  Τα τελευταία 15 χρόνια, ο θεσμός έχει βραβεύσει Έλληνες επιχειρηματίες που κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να αναδειχθούν ως καινοτόμοι ή πρωτοπόροι, αυτοδημιούργητοι, δυναμικά αναπτυσσόμενοι, καθώς και διεθνώς αναπτυσσόμενοι. 

  Ενδεικτικά έχουν βραβευθεί οι Σπύρος Θεοδωρόπουλος (CHIPITA), Βασίλειος Κάτσος (PHARMATHEN), Μάρκος Βερέμης (UPSTREAM), Ξενοφών, Ιωάννης και Θεόδωρος Καντώνιας (COSMOS ALUMINIUM), Λιλή Περγαντά (POWER HEALTH), Σταύρος Ανδρεάδης (ΣΑΝΗ), Γεώργιος Κορρές (ΚΟΡΡΕΣ), Ευάγγελος Σπανός (ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ), Παναγιώτης Τσινάβος (ΚΡΙ ΚΡΙ), Νικόλαος Κουτσιανάς (APIVITA) και πολλοί άλλοι.

  Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού της EY, το βραβείο του Έλληνα "Επιχειρηματία της Χρονιάς" για το 2019 δεν απονεμήθηκε σε έναν επιχειρηματία, αλλά, έπειτα από εισήγηση των νικητών των επιμέρους κατηγοριών, και της Κριτικής Επιτροπής, αφιερώθηκε στο σύνολο της ελληνικής επιχειρηματικότητας, ως αναγνώριση του κρίσιμου ρόλου που καλείται να διαδραματίσει στην επανεκκίνηση της οικονομίας, την επαύριο της πανδημίας του COVID-19.

  Οι Βύρων Νικολαΐδης (PEOPLECERT GROUP - "Αυτοδημιούργητος Επιχειρηματίας"), Ιουλία Χαϊδά (ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. - "Διεθνώς Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας"), Δημήτριος και Μιχάλης Σαράντης (ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε. – "Δυναμικά Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας"), Σπύρος Μαγιάτης και Νίκος Μωραϊτάκης (WORKABLE SOFTWARE - "Καινοτόμος Επιχειρηματίας") ήταν οι νικητές των επιμέρους κατηγοριών.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ