Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Σεπ-2021 21:44

  Προσφορές από έξι επενδυτές για την Attica Bank

  Attica Bank
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Λεωνίδα Στεργίου

  Αρκετές δεκάδες επενδυτικά σχήματα και συνεπενδυτές πήραν μέρος στη διαδικασία ελέγχων των οικονομικών στοιχείων της Attica Bank. Το due diligence και τα virtual data room έκλεισαν απόψε στις 9 μ.μ., με έξι μη-δεσμευτικές προσφορές από επενδυτές του εξωτερικού που κυρίως τοποθετούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Αύριο το μεσημέρι στις 3 μ.μ. θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας, το οποίο θα λάβει υπόψη του τις εισηγήσεις από τους συντονιστές της ΑΜΚ σχετικά με τις λεπτομέρειες της δημόσιας προσφοράς (χρόνος, τρόπος, τιμή, κ.τ.λ.) από όπου θα προκύψει ο τελικός στρατηγικός επενδυτής και η επανιδιωτικοποίηση της Attica Bank.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, η Attica Bank πρόκειται να ακολουθήσει αντίστοιχη διαδικασία με εκείνες της Alpha Bank και Πειραιώς, δηλαδή με βιβλίο προσφορών. Το εύρος της τιμής διάθεσης, οι νέες μετοχές και άλλες σημαντικές λεπτομέρειες για την έκβαση της ΑΜΚ θα αποφασιστούν από τη διοίκηση της τράπεζας, με εισήγηση των συμβούλων Euroxx και AXIA Ventures.

  Ο νέος επενδυτής που θα προκύψει από την αύξηση κεφαλαίου τον Οκτώβριο δεν θα είναι μόνο αυτός που θα προσφέρει τις υψηλότερες τιμές για τα περισσότερα τεμάχια, αλλά παράλληλα θα πληροί τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Η καταλληλότητά του θα εξεταστεί και από τις αρμόδιες αρχές, δηλαδή την Τράπεζα της Ελλάδος και τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM).

  Σύμφωνα με τη διαδικασία, τα warrants και οι νέες μετοχές μετά το reverse spilt που πραγματοποιήθηκε (60 προς 1) θα εισαχθούν στο ΧΑ στις 30 Σεπτεμβρίου και θα πρέπει να συνεχίσουν τη διαπραγμάτευση για 15 ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Τότε, τυπικά, θα γνωρίζουμε και το ποσοστό των αδιάθετων warrants που θα μετατραπούν σε μετοχές και θα περιέλθουν στο ΤΧΣ. Συνεπώς, μετά το αυριανό διοικητικό συμβούλιο, αναμένονται περισσότερες λεπτομέρειες και ενημερωτικό δελτίο μέσα στις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου προκειμένου να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί η ΑΜΚ μέσα στον επόμενο μήνα.

  Οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές, καθώς η ΕΚΤ είχε θέσει την 30η Σεπτεμβρίου ως διορία για την εύρεση στρατηγικού επενδυτή και την ιδιωτικοποίηση. Όμως, η καθυστέρηση από τη διαδικασία της αναβαλλόμενης φορολογίας έφερε προς τα πίσω την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και το due diligence.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ