Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Σεπ-2021 17:41

  ElvalHalcor: Πιστοποίηση εγκαταστάσεων αλουμινίου με το πρότυπο ASI Chain of Custody

  ElvalHalcor: Πιστοποίηση εγκαταστάσεων αλουμινίου με το πρότυπο ASI Chain of Custody
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ElvalHalcor ανακοίνωσε την πιστοποίηση των εγκαταστάσεων παραγωγής του τομέα έλασης αλουμινίου - "Elval", στα Οινόφυτα, σύμφωνα με το πρότυπο ASI Chain of Custody Standard (CoC).

  Η επιθεώρηση διενεργήθηκε από την DNV Business Assurance Services UK LTD από τις 30 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου 2021, και ολοκληρώθηκε με επιτυχία, οδηγώντας σε πλήρη πιστοποίηση του τομέα έλασης αλουμινίου της ElvalHalcor.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ElvalHalcor είναι πλέον η πρώτη ελληνική εταιρεία που πιστοποιεί τις εγκαταστάσεις της παραγωγής αλουμινίου (τομέα έλασης αλουμινίου - "Elval"), σύμφωνα με το Πρότυπο ASI Chain of Custody Standard της Aluminium Stewardship Initiative (ASI), ενώ από πέρυσι παραμένει η μόνη στην Ελλάδα που έχει πιστοποιήσει τις εγκαταστάσεις της σύμφωνα και με το πρότυπο ASI Performance Standard.

  Η πιστοποίηση ASI CoC επιτρέπει στην εταιρεία να προσφέρει στους πελάτες της πιστοποιημένα κατά ASI προϊόντα αλουμινίου, εξασφαλίζοντας ότι προέρχονται από υλικό που έχει γίνει αντικείμενο προμήθειας και επεξεργασίας με υπεύθυνες πρακτικές, σύμφωνα με τα κριτήρια που καθορίζονται από τα πρότυπα ASI, για κάθε στάδιο της παραγωγικής τους διαδικασίας.

  Ο Λάμπρος Βαρούχας, γενικός διευθυντής του τομέα έλασης αλουμινίου - "Elval" και εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της ElvalHalcor, δήλωσε: "Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που λαμβάνουμε την πιστοποίηση ASI Chain of Custody Standard, ένα σημαντικό επίτευγμα για το πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης που εφαρμόζουμε. Στηριζόμενοι στις στέρεες πρακτικές ESG που υλοποιούμε εδώ και καιρό στις εγκαταστάσεις παραγωγής μας, αυτή η πιστοποίηση μας επιτρέπει να προσφέρουμε στους πελάτες μας πιστοποιημένα κατά ASI προϊόντα αλουμινίου, κατασκευασμένα από υλικά που προέρχονται και κατεργάζονται εντός των υπεύθυνων αλυσίδων εφοδιασμού που έχουν πιστοποιηθεί από την Aluminium Stewardship Initiative". 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ