Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Σεπ-2021 08:25

  BriQ Properties: Ετοιμάζει νέες επενδύσεις - Επικερδής ο τομέας των logistics

  BriQ Properties Α.Ε.Ε.Α.Π.: Νέες επενδύσεις σε Κέντρα Αποθήκευσης και Διανομής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Ελένης Μπότα

  Στην αύξηση της αξίας του χαρτοφυλακίου της από 114,2 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα, στα 150 εκατ ευρώ, στοχεύει η BriQ Properties.

  Όπως έγινε γνωστό στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών, η BriQ σκοπεύει να εκμεταλλευτεί τις γραμμές χρηματοδότησης ύψους 35 εκατ. ευρώ που έχει, και να αυξήσει το χαρτοφυλάκιό της.

  Σε σχετική ερώτηση αν σκοπεύει να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, τονίστηκε ότι δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση, αλλά είναι κάτι που μπορεί να το εξετάσει στο μέλλον.

  Τα έσοδα της BriQ Properties ΑΕΕΑΠ από ενοίκια στο α’ εξάμηνο του 2021 ανήλθαν στα 2,574 εκατ. ευρώ ανήλθαν έναντι 1,766 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου σημειώνοντας αύξηση 46%. 

  Η αύξηση αυτή επιτεύχθηκε παρά τη μείωση των εσόδων κατά 951 χιλ. ευρώ στο α ́ εξάμηνο του 2021 εξαιτίας των μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω Covid-19 για μείωση των μισθωμάτων, ενώ η αντίστοιχη μείωση του α’ εξαμήνου του 2020 ήταν σημαντικά χαμηλότερη (374 χιλ. ευρώ).

  H αύξηση των εσόδων κατά 46%, σύμφωνα με την εταιρεία, οφείλεται κυρίως στην ενσωμάτωση των εσόδων από τις νέες επενδύσεις του ομίλου σε logistics την προηγούμενη δωδεκάμηνη περίοδο. 

  Η σημαντική στροφή του χαρτοφυλακίου ακινήτων της εταιρείας στον τομέα των logistics αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων στις 30.6.2021 ήταν κατανεμημένη σε 47% logistics, 30% γραφεία, 17% ξενοδοχεία και 6% λοιπές χρήσεις ενώ την 30.06.2020 ήταν 44% γραφεία, 27% ξενοδοχεία, 14% logistics και 15% λοιπές χρήσεις.

  Οπως τονίστηκε η εταιρεία μέσα στο εξάμηνο αύξησε μέσω αγοράς την έκταση που κατέχει στον Ασπρόπυργο και είναι δίπλα στο Logistic Park (κατέχει έκταση 102 χιλ. τ.μ.) και κατασκευάζει αποθηκευτικούς χώρου 40 χιλ. τ.μ. με την προοπτική να πάνε στα 60 χιλ. τ.μ. Για το project αυτό μέχρι τώρα έχει επενδύσει 15 εκατ ευρώ. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ