Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 24-Σεπ-2021 08:14

  Οι νέες business του Απ. Ταμβακάκη με τον Φρεσκούλη

  Οι νέες business του Απ. Ταμβακάκη με τον Φρεσκούλη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Με όχημα την Eurocatering (aka Φρεσκούλης) του Χρυσόστομου Μαυρόπουλου, στην οποία το fund EOS Capital Partners του Απόστολου Ταμβακάκη και το Elikonos 2 S.C.A. SICAR, απέκτησαν θέση πριν από λίγους μήνες, σχεδιάζουν νέες εξαγορές και επενδύσεις.

  "Αυτό που συζητάμε είναι να κάνουμε από κοινού επενδύσεις αλλά πάντα με πλειοψηφία της Eurocatering του Μαυρόπουλου”, είπε ο επικεφαλής της Eurocatering, κατά τη διάρκεια χθεσινής εκδήλωσης.

  Η πρώτη επένδυση αφορά εταιρεία παραγωγής έτοιμων γευμάτων η οποία τζιράρει περί τα 12 εκατ. ευρώ και η δεύτερη την είσοδο του fund του κ. Ταμβακάκη στην εταιρεία Μανιτάρια Βορείου Ελλάδος όπου έχει ήδη θέση η Eurocatering, όπως είπε ο κ. Μαυρόπουλος.

  Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Eurocatering τα μανιτάρια αποτελούν το νέο big think στην αγορά τροφίμων γιατί μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες για την παρασκευή προϊόντων vegan. "Υπάρχει τρόπος με ζύμωση του μύκητα να παίρνουμε πολλά τονάζ πρώτης ύλης για παρασκευή vegan προϊόντων”, είπε ο ίδιος. 

  Εκτός από τις εξαγορές, η εταιρεία προχωρά στην υλοποίηση νέων επενδύσεων για τη δημιουργία δύο εργοστασίων ένα στην Ελλάδα και ένα στη Βουλγαρία. Στόχος είναι η αύξηση της παραγωγής από 100.000 σακουλάκια έτοιμης σαλάτας που παράγει σήμερα σε 350.000 σε τρία χρόνια. 

  Τη διετία 2021-2022 η Eurocatering θα πραγματοποιήσει επενδύσεις άνω των 9 εκατ. ευρώ. Στη Βουλγαρία, η μονάδα 3.500 τ.μ. θα δημιουργηθεί στην βιομηχανική περιοχή της Σόφιας σε χώρο 45 στρεμμάτων που αγόρασε η εταιρεία.

  Θα διαθέτει δύο γραμμές παραγωγής δυναμικότητας 65.000 τεμαχίων την ημέρα. Στην Αθήνα η επένδυση για το νέο εργοστάσιο στις Αχαρνές σε οικόπεδο 14 στρ. θα αγγίξει τα 5,5 εκατ. ευρώ και αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στον επόμενο χρόνο. 

  Η εταιρεία σχεδιάζει να ενισχύσει το δίκτυο διανομής της, με τον επικεφαλής της να τονίζει πως είναι μεν πιο ακριβό αλλά προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια.

  Σε επίπεδο οικονομικών μεγεθών ο τζίρος της Eurocatering ανήλθε πέρυσι στα 38,6 εκατ. ευρώ έναντι 35 εκατ. ευρώ το 2019, ενώ για τη φετινή χρονιά εκτιμάται ότι θα εμφανίσει αύξηση 12% σε σχέση με το 2020. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ