Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Σεπ-2021 11:43

  Νέα πώληση παλιού tanker από την Minerva του Α. Μαρτίνου

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Γεωργίου

  Ένα από τα παλαιότερα δεξαμενόπλοια του στόλου της φέρεται να πούλησε η Minerva Marine του Ανδρέα Μαρτίνου, στο πλαίσιο των κινήσεων ανανέωσης που δρομολογεί τους τελευταίους μήνες.

  Ειδικότερα, στο τελευταίο report της ναυλομεσιτικής Intermodal καταγράφεται η πώληση του aframax "Minerva Zoe", χωρητικότητας 105.330 dwt και κατασκευής 2004, έναντι 14 εκατ. δολαρίων.

  Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές μέρες έγινε γνωστό ότι η ναυτιλιακή "ξεφορτώθηκε" και το "Minerva Nike", ένα aframax παρόμοιων προδιαγραφών - σε χωρητικότητα και έτος ναυπήγησης - με την τιμή να κλείνει ξανά στη "ζώνη" των 14 εκατ. δολαρίων.

  Πέρα από πωλήσεις παλαιότερων πλοίων, ο όμιλος του κ. Μαρτίνου "τρέχει" ναυπηγικό πρόγραμμα για πέντε LNG carriers στη Νότια Κορέα, ενώ παρέλαβε στη διάρκεια του έτους δύο νεότευκτα δεξαμενόπλοια, τύπου aframax, τα οποία είχε παραγγείλει στην ασιατική χώρα.

  Η Minerva Marine διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους ελληνικούς στόλους, η αξία του οποίου αποτιμάται, σύμφωνα με τη VesselsValue, στα 2,66 δισ. δολάρια. Συγκεκριμένα, διαχειρίζεται περίπου 75 πλοία, tankers, bulk carriers και LNG carriers, με βάση τα στοιχεία που αναγράφονται στην ιστοσελίδα της.

  Μάλιστα, η ναυτιλιακή στηρίζει και το ελληνικό νηολόγιο, με τους υπολογισμούς της ναυτιλιακής πύλης Marine Information Services να εντοπίζουν 37 πλοία εγγεγραμμένα σε αυτό.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ