Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Σεπ-2021 13:40

  Επισημοποιήθηκε η επέκταση της Cosco στο Αμβούργο

  Επισημοποιήθηκε η επέκταση της Cosco στο Αμβούργο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Cosco Shipping Ports ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποκτήσει το 35% των μετοχών της θυγατρικής του λιμένα Αμβούργου, Container Terminal Tollerort, τρεις μήνες περίπου αφότου έγιναν γνωστές οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.

  Τη συμφωνία υπέγραψαν ο managing director της Cosco Shipping Ports, Zhang Dayu και η πρόεδρος της Hamburger Hafen und Logistik Aktiengesellschaft, Angela Titzrath.

  Ο κ. Dayu τόνισε ότι ο τερματικός Tollerort είναι ένας σημαντικός διαμετακομιστικός κόμβος στην Ευρώπη με ευνοϊκές φυσικές συνθήκες, όπως η καλή τοποθεσία, το βάθος του νερού και η σύνδεση με την ενδοχώρα, ο οποίος παρουσιάζει υποσχόμενες προοπτικές και μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης στο μέλλον.

  Η Cosco θεωρεί ότι η εξαγορά θα αποφέρει σταθερά έσοδα και θα μεγιστοποιήσει τη συνεργασία με τις εταιρείες τακτικών γραμμών, με στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πελάτες της.

  Παράλληλα, η κα Titzrath σημείωσε ότι η ναυτιλιακή βιομηχανία βιώνει δραστικές αλλαγές και ως εκ τούτου οι μακροπρόθεσμες σταθερές σχέσεις με τους πελάτες είναι πολύ σημαντικές. Οι δύο συνέταιροι θα συνεργαστούν για να βελτιώσουν τη διασύνδεση και τις δραστηριότητες logistics ανάμεσα στην Κίνα και το Αμβούργο.

  Η Cosco Shipping Ports διαχειρίζεται και ελέγχει 357 αγκυροβόλια και 36 λιμάνια σε παγκόσμιο επίπεδο, εκ των οποίων 210 είναι για containers, με ετήσια χωρητικότητα διακίνησης 118 εκατ. TEUs.

  Διαβάστε ακόμη: 

  * Τι σημαίνει για τον Πειραιά μία επέκταση της Cosco στο Αμβούργο

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ