Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Σεπ-2021 08:37

  Blueground: Σε νέα εποχή ανάπτυξης μετά τη χρηματοδότηση των 180 εκατ. δολαρίων

  Blueground
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή

  Επέκταση σε νέες αγορές αλλά και πάνω από 300 προσλήψεις μέσα στον επόμενο χρόνο φέρνει η χρηματοδότηση των 180 εκατ. δολαρίων που ανακοίνωσε χθες η Blueground, ανεβάζοντας τα συνολικά κεφάλαια που έχει συγκεντρώσει, από την ίδρυση της έως και σήμερα, στα 258 εκατ. δολάρια, ποσό-ρεκόρ για ελληνική startup εταιρεία.

  Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, η νέα χρηματοδότηση της Blueground δίνει το σήμα της επανεκκίνησης για την εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της διαχείρισης και ενοικίασης επιπλωμένων διαμερισμάτων και αντιμετώπισε σημαντικές δυσκολίες λόγω της πανδημίας που διέκοψε τα ταξίδια και τις επαγγελματικές μετακινήσεις στελεχών.

  Πάνω από 150 προσλήψεις στην Ελλάδα

  Τον Μάρτιο του 2020 o συνιδρυτής και CEO της Blueground, Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου είχε ανακοινώσει την αποχώρηση ή την αναστολή συμβάσεων εργασίας του 1/3 του προσωπικού της με τον ίδιο να δηλώνει ότι η εταιρεία "θα ξεπεράσει αυτή και τις υπόλοιπες κρίσεις που σίγουρα θα αντιμετωπίσει στο μέλλον”.

  Σήμερα, καθώς οι περιορισμοί στις μετακινήσεις χαλαρώνουν σταδιακά και ενώ ενισχύεται η τάση για τηλεργασία σε κάθε μεριά του πλανήτη, η Blueground ετοιμάζεται να ξεπεράσει τα προ της πανδημίας μεγέθή της, τόσο σε επίπεδο δραστηριοτήτων όσο και σε επίπεδο προσωπικού.

  "Στην Blueground αυτή τη στιγμή εργάζονται περισσότερα από 450 άτομα διεθνώς. Ο αριθμός αυτός συμπεριλαμβάνει 200 εργαζόμενους στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι μέσα στους επόμενους 12 μήνες να προσλάβουμε περίπου 300 νέα άτομα, οι μισοί εκ των οποίων θα έχουν βάση την Ελλάδα”, σημειώνει στο Capital.gr o κ. Χατζηελευθερίου.

  Σύμφωνα με τον ίδιο "οι προσλήψεις στην Ελλάδα αφορούν κυρίως ανθρώπους που εργάζονται στο κομμάτι της τεχνολογίας (software engineers, product managers, designers), αλλά και στα χρηματοοικονομικά, το marketing, τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, και operations που θα παρέχουν υπηρεσίες σε όλες τις κατά τόπου εταιρείες μας”.

  Αξιοποιώντας τη νέα χρηματοδότηση η εταιρεία, που δραστηριοποιείται σε 15 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο, θα συνεχίσει τα σχέδια επέκτασής της στο Μαΐάμι, τη Μαδρίτη, τη Ζυρίχη και το Βερολίνο μέχρι το τέλος του έτους, ενώ στόχος είναι μέχρι το 2025 να έχει παρουσία σε 50 πόλεις.

  Η νέα πραγματικότητα

  Σχολιάζοντας τις μελλοντικές προοπτικές ο διευθύνων σύμβουλος της Blueground σημειώνει ότι η πανδημία δημιούργησε μία διαφορετική πραγματικότητα που επηρέασε όλους τους τομείς συμπεριλαμβανομένου και του real estate.

  "Ο νέος τρόπος διαβίωσης, τάσεις όπως  η τηλεργασία και το συνεπακόλουθο κύμα των ψηφιακών νομάδων δείχνουν ότι οι άνθρωποι απαιτούν ευελιξία από τις εταιρείες στις οποίες δουλεύουν, χρησιμοποιούν ή συνεργάζονται”. 

  "Ενοικιάσεις με συμβόλαια μικρότερης διάρκειας από ότι στο παρελθόν και με μεγαλύτερη ευελιξία, καθώς και viewings με πιθανούς ενοικιαστές/αγοραστές που θα πραγματοποιούνται σε ψηφιακή μορφή, είναι λίγες από τις αλλαγές που θα δούμε στο εγγύς μέλλον, σε μια προσπάθεια του τομέα να ανταπεξέλθει στις νέες απαιτήσεις, προσθέτει ο ίδιος.

  Ο πρώτος ελληνικός "Μονόκερως”;

  Η συμφωνία χρηματοδότησης με αύξηση κεφαλαίου ύψους 140 εκατ. δολαρίων και με δάνειο 40 εκατ. δολαρίων που ανακοινώθηκε χθες ανεβάζει την αξία της Blueground στα 750 εκατ. δολάρια σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

  Αν ισχύει αυτή η αποτίμηση τότε η εταιρεία που ξεκίνησε το 2013 με λίγα διαμερίσματα στην Αθήνα και επεκτάθηκε το 2017 στις ΗΠΑ, βρίσκεται έναν ακόμη γύρο χρηματοδότησης μακριά για να γίνει η πρώτη ελληνικών συμφερόντων startup εταιρεία που θα μπει στο club των "Μονόκερων”, των startup εταιρειών με αξία άνω των 1 δισ. δολαρίων.

  Σημειώνεται ότι στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης επικεφαλής επενδυτής ήταν η εταιρεία WestCap, του Αμερικάνου επιχειρηματία και πρώην CFO της Airbnb, Laurence Tosi, ενώ συμμετείχαν τα funds Geolo Capital, Prime Ventures καθώς και το ελληνικό venture capital fund Venture Friends.

  kostaskets@capital.gr

  Διαβάστε ακόμη:

  - Blueground: Συγκέντρωσε $180 εκατ. σε νέο γύρο χρηματοδότησης - Το υψηλότερο ποσό ποτέ για ελληνική startup

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ