Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Σεπ-2021 08:16

  Μάχη κατασκευαστικών στο διαγωνισμό των 120 εκατ. ευρώ για τα δικαστικά μέγαρα

  Μάχη κατασκευαστικών στο διαγωνισμό των 120 εκατ. ευρώ για τα δικαστικά μέγαρα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Ελένης Μπότα

  Στον αέρα βγήκε η προκήρυξης της πρώτη φάσης του διαγωνισμού  - του πρώτoυ από τα συνολικά τρία clusters - που αφορά την κατασκευή και αναβάθμιση δικαστικών μεγάρων της χώρας, από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

  Πρόκειται για την ανέγερση των δικαστικών μεγάρων Εδέσσης, Σερρών, Κιλκίς και την ανακατασκευή του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης, τη συντήρηση και τη διαχείριση αυτών μέσω ΣΔΙΤ, με προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ.

  Το έργο αποτελεί μέρος του πακέτου των 12 δικαστικών μεγάρων ανά την επικράτεια, συνολικού προϋπολογισμού που ξεπερνά τα 300 εκατ., τον οποίο ενέκρινε τον περασμένο Μάρτιο η Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ. 

  Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για το έργο έχει προγραμματιστεί για τις 15 Νοεμβρίου, ενώ οι φάκελοι αναμένεται να αποσφραγιστούν στις 22 Νοεμβρίου. 

  Η συμμετοχή των μεγάλων κατασκευαστικών Ομίλων της χώρας στο διαγωνισμό θεωρείται δεδομένη, ενώ τα σχήματα που θα προκριθούν θα κληθούν να υποβάλλουν τις οικονομικές προσφορές τους. 

  Στο πλαίσιο της προτεινόμενης Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης θα υλοποιήσει τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή ή ανακατασκευή, ασφάλιση, διαχείριση και συντήρηση για διάστημα  30 ετών των δικαστικών μεγάρων σε Κιλκίς, Έδεσσα και Σέρρες και του υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

  Ειδικότερα, στο αντικείμενο της Σύμβασης Σύμπραξης περιλαμβάνεται η λειτουργική ανακατασκευή του υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης και η ανέγερση τριών μεγάρων στο Κιλκίς, την Έδεσσα και τις Σέρρες, που περιλαμβάνει τα νέα κτίρια με τον απαραίτητο εξοπλισμό τους καθώς και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου τριών νέων κτιριακών εγκαταστάσεων.

  Στο Κιλκίς προβλέπεται η ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου σε οικόπεδο εμβαδού 2.045,00 τ.μ όπου σκοπός της ανέγερσης του νέου κτιρίου είναι η συγκρότηση του συνόλου των δικαστικών υπηρεσιών που αυτή τη στιγμή στεγάζονται σε πολλαπλά και ακατάλληλα για τις παρεχόμενες υπηρεσίες κτίρια.

  Ο σχεδιασμός του νέου κτιρίου έχει γίνει με γνώμονα την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών σε επίπεδο εγκαταστάσεων και υποδομών και τις υφιστάμενες και μελλοντικές ανάγκες για την έκβαση των δικαστικών υποθέσεων της πόλης.

  Στις Σέρρες προβλέπεται η ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου σε οικόπεδο έναντι του Πάρκου Ηρώων συνολικής επιφάνειας 12.401,18 τ.μ, ενώ στην Έδεσσα προβλέπεται η ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου σε οικόπεδο επί των οδών Κορυτσάς 15 και Δωδεκανήσου συνολικής επιφάνειας 2.122 τ.μ. 

  Τέλος στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται η λειτουργική ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου στο υφιστάμενο οικόπεδο επί της 26ης Οκτωβρίου 1, συνολικής επιφάνειας 38.195,82 τ.μ.. στη Δυτική είσοδο της πόλης.

  Σκοπός της ανακατασκευής είναι να λυθούν τα χρόνια προβλήματα του κτιρίου που λειτουργεί πάνω από 60 έτη σχετικά με τις υποδομές, τη λειτουργικότητα του χώρου και ο περιορισμένος πλέον χώρος για την ομαλή λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ