Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Σεπ-2021 12:53

  Το Λονδίνο ακύρωσε τη συμφωνία με Valneva για εμβόλια κατά του κορονοϊού - "Βουτιά" 40% για τη μετοχή της γαλλικής εταιρείας

  Το Λονδίνο ακύρωσε τη συμφωνία με Valneva για εμβόλια κατά του κορονοϊού - "Βουτιά" 40% για τη μετοχή της γαλλικής εταιρείας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η μετοχή της Valneva "βυθίζεται" κατά 40% στις συναλλαγές της Δευτέρας, μετά την ανακοίνωση ότι η βρετανική κυβέρνηση ακύρωσε συμφωνία με τη γαλλική εταιρεία βιοτεχνολογίας για την παράδοση τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων δόσεων νέου εμβολίου κατά του κορονοϊού, ισχυριζόμενη ότι η εταιρεία δεν τήρησε τις υποχρεώσεις της με βάση το υπογεγραμμένο συμβόλαιο.

  Ειδικότερα, η βρετανική κυβέρνηση "ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία παραβιάζει τις υποχρεώσεις της βάσει της συμφωνίας, αλλά η εταιρεία απορρίπτει εντόνωςκάτι τέτοιο", ανέφερε η Valneva σε ανακοίνωσή της, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

  "Η Valneva εργάστηκε ακούραστα και με όλες της τις δυνάμεις για αυτή τη συμφωνία ... συμπεριλαμβανομένης της επένδυσης σημαντικών πόρων και προσπαθειών", τονίζεται.

  Η βρετανική κυβέρνηση δεν είχε κανένα άμεσο σχόλιο.

  Η συμφωνία για την παράδοση του εμβολίου ήταν ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων λιρών. Η γαλλική εταιρεία είχε συμφωνήσει να αρχίσει την παραγωγή σε εγκατάσταση στη Σκωτία, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονταν στις αρχές του 2022, καθώς οι δοκιμές βρίσκονται στην τελική τρίτη φάση.

  Παρά τη "βουτιά" που σημειώνει η μετοχή της Valneva τη Δευτέρα, από τις αρχές του 2021 ο τίτλος της γαλλικής εταιρείας έχει ενισχυθεί κατά περίπου 50%. 

  Η εταιρεία δήλωσε ότι εξακολουθεί να συνεχίζει το σχέδιο ανάπτυξης του εμβολίου VLA 2001.

  "Η Valneva πιστεύει ότι η αρχική έγκριση για το VLA2001 θα μπορούσε να χορηγηθεί στα τέλη του 2021", πρόσθεσε η εταιρεία.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ