Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 11-Σεπ-2021 11:41

  Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων

  Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνεται η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Διαχείρισης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ):

  Σταύρος Κωνσταντινίδης, Πολιτικός Μηχανικός - Συγκοινωνιολόγος, ως πρόεδρος.

  Νικολέττα Διβάρη Βαλάκου, Επίτιμη Διευθύντρια Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟΑ, ως αντιπρόεδρος. 

  Παναγιώτης Νταής, στέλεχος του Υπουργείου Εσωτερικών, ως μέλος

  Ιωάννης Ζηρίνης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, ως μέλος

  Αλεξάνδρα Χαριτάτου, Μουσειολόγος, ως μέλος

  Ιωάννα Καρανάσου, πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Ν.Σ.Κ.), υποδεικνυόμενη από τον πρόεδρο αυτού, ως μέλος 

  Αγγελική Παπανδρέου, υπάλληλος ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, υποδεικνυόμενη από τη Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του ΥΠΠΟΑ, ως μέλος.   

  Η τοποθέτηση προέδρου και αντιπροέδρου είναι μεταβατική. Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τριετής.

  Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΔΑΠ, Σταύρος Κωνσταντινίδης γεννήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας το 1968. Είναι Πολιτικός Μηχανικός - Συγκοινωνιολόγος της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στον Συγκοινωνιακό, Πολεοδομικό και Περιβαλλοντικό σχεδιασμό, και υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης και ερευνητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ. Σήμερα συμμετέχει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Κλιματική κρίση και τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών" του Πανεπιστημίου Πειραιά. 

  Έχει εκπονήσει μελέτες μεγάλης κλίμακας και ερευνητικά προγράμματα στους τομείς του αρχιτεκτονικού, συγκοινωνιακού, πολεοδομικού και περιβαλλοντικού σχεδιασμού σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε επίπεδο στρατηγικής, master plan, και σε επίπεδο εφαρμογής. Έχει διατελέσει, ειδικός σύμβουλος και Διευθυντής των Υπουργείων Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Μακεδονίας - Θράκης και Προστασίας του Πολίτη, καθώς και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και δημόσιων φορέων.

  Την περίοδο 2002-2004, κατά την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, υπήρξε Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και μέλος της "Εθνικής Επιτροπής Ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων".

  Στον ιδιωτικό τομέα έχει θητεύσει ως ανώτερο διευθυντικό στέλεχος και σύμβουλος διοίκησης εισηγμένων εταιρειών του κατασκευαστικού και ενεργειακού τομέα, καθώς και του τομέα συμβουλευτικών υπηρεσιών ανάπτυξης και επενδύσεων. 

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ