Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 10-Σεπ-2021 08:11

  Τίτλοι τέλους στη σύμπραξη Novasports – Vodafone TV

  Τίτλοι τέλους στη σύμπραξη Novasports – Vodafone TV
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή 

  Χωρίς συμφωνία κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Vodafone και της Nova για την ανανέωση της συνεργασίας τους για την προβολή των καναλιών Novasports στην συνδρομητική τηλεόραση Vodafone TV. 

  Ετσι όπως έκανε γνωστό η Vodafone, από τις 15 Οκτωβρίου τα κανάλια Novasports δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα στους συνδρομητές της Vodafone TV, είτε ως μέρος του πακέτου  Vodafone TV Sports kids, είτε ως πρόσθετη υπηρεσία στο πρόγραμμα Vodafone Home Triple Play είτε ως ξεχωριστή υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης για τους συνδρομητές Vodafone Home Double Play, "λόγω της λήξης της σχετικής συμφωνίας με τον πάροχο περιεχομένου”. 

  Σύμφωνα με ενημέρωση της εταιρείας οι συνδρομητές που επηρεάζονται έχουν, ανάλογα με το ενεργό τους πρόγραμμα, το δικαίωμα καταγγελίας αζημίως (εξαιρούνται τυχόν επιδοτήσεις) εντός δύο μηνών από τις 15 Οκτωβρίου 2021.

  Οι δύο πλευρές 

  Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν στο τίμημα για τη συνέχιση της συνεργασίας, η οποία είχε ξεκινήσει το 2017. 

  Η νέα ιδιοκτησία και διοίκηση της Nova είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι οι διαπραγματεύσεις για τις συμφωνίες χονδρικής διάθεσης του αθλητικού περιεχομένου στις συνδρομητικές πλατφόρμες της Vodafone και της Wind δεν θα οδηγούσε σε μείωση των τιμών. 

  Στην πρώτη της επίσημη παρουσίαση στην ελληνική αγορά η διευθύνουσα σύμβουλος της United Group, Victoriya Boklag είχε ουσιαστικά προαναγγείλει ότι οι οικονομικές απαιτήσεις για την ανανέωση των συμφωνιών θα είναι υψηλότερες. 

  Από την άλλη μεριά, με τις πρόσφατες κινήσεις της η Cosmote TV αύξησε τον ανταγωνισμό στο αθλητικό περιεχόμενο, καθώς μεταξύ άλλων το ελληνικό πρωτάθλημα "έσπασε” σε δύο συνδρομητικές τηλεοπτικές πλατφόρμες. 

  Με αυτά τα δεδομένα, εξηγούν αρμόδιες πηγές στο Capital.gr, και την ασυμφωνία των δύο πλευρών, οι διαπραγματεύσεις οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο. Από την άλλη, στο μέτωπο της μετάδοσης των καναλιών Novasports από τη Wind Vision, δεν αναμένονται άμεσα εξελίξεις, καθώς αν όλα πάνε σύμφωνα με τον σχεδιασμό εντός του 2022 θα ολοκληρωθεί η εξαγορά της Wind από τη United Group. 

  kostaskets@capital.gr 

  Διαβάστε ακόμη: 

  * Πώς μοιράζεται η "πίτα" του αθλητικού περιεχομένου


   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ