Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Σεπ-2021 11:10

  Έργο για λογαριασμό της ΕE εξασφάλισε η κοινοπραξία των Uni Systems, Unisys και Wavestone

  Έργο για λογαριασμό της ΕE εξασφάλισε η κοινοπραξία των Uni Systems, Unisys και Wavestone
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Uni Systems, μέλος του ομίλου Quest, σε κοινοπραξία με τη Unisys (επικεφαλής) και τη Wavestone ανακοίνωσαν την υπογραφή τετραετούς σύμβασης για την υποστήριξη σειράς υπηρεσιών για την Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα για τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη λειτουργική διαχείριση συστημάτων πληροφορικής μεγάλης κλίμακας στον χώρο της ελευθερίας, της ασφάλειας και της δικαιοσύνης (eu-LISA).

  Η κοινοπραξία θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες που θα αφορούν στο σχεδιασμό μεγάλων ευρωπαϊκών συστημάτων πληροφορικής για την υποστήριξη του eu-LISA.

  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η σύμβαση έχει μέγιστη αξία τα 181 εκατ. ευρώ και ανατέθηκε στη κοινοπραξία με γνώμονα τη σε βάθος τεχνογνωσία της αγοράς που διαθέτουν τα μέλη της.

  Η σύμβαση που υπογράφηκε το τέταρτο τρίμηνο του 2020 καλύπτει εύρος υπηρεσιών, μέσω του οποίου η κοινοπραξία θα παρέχει ολοκληρωμένη υποστήριξη σε ό,τι αφορά συμβουλευτικές υπηρεσίες για τον καθορισμό και το σχεδιασμό νέων υπηρεσιών και συστημάτων, διαχείρισης έργων, δοκιμών, ελέγχων διαλειτουργικότητας και ποιοτικού ελέγχου της υλοποίησης των πολλαπλών κρίσιμων ΤΠΕ προγραμμάτων του Οργανισμού.

  Το πλαίσιο του έργου περιλαμβάνει ακόμη ουσιαστική υποστήριξη στην ανάπτυξη νέων έξυπνων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένης της βιομετρικής ταυτοποίησης και την υποστήριξη της κινητικότητας, καθώς ο eu-LISA αναβαθμίζει και βελτιστοποιεί τη διαχείριση της ροής των επιβατών. Τα εν λόγω έξυπνα συστήματα αναμένεται να βελτιώσουν σημαντικά τις διαδικασίες των ταξιδιών σε όλη την Ευρώπη μειώνοντας τους χρόνους αναμονής στα σύνορα και παρέχοντας υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας.

  Η σύμβαση ανατέθηκε στην κοινοπραξία μέσω του πλαισίου δημόσιων διαγωνισμών Transversal Engineering Framework (TEF) που περιλαμβάνει το σχεδιασμό, την υλοποίηση, τον έλεγχο και την υποστήριξη των βασικών επιχειρησιακών συστημάτων του οργανισμού, καθώς και υλοποιήσεις διαλειτουργικότητας. Βάσει της σύμβασης, η κοινοπραξία θα είναι υπεύθυνη για την παράδοση κρίσιμων υποδομών διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι απαιτήσεις συμμόρφωσης, ασφάλειας και προστασίας δεδομένων θα τηρούνται στο υψηλότερο επίπεδο.

  Σημειώνεται ότι η κοινοπραξία επιλέχθηκε για τη μακρόχρονη και σε βάθος τεχνογνωσία της σε ό,τι αφορά τη νομοθεσία και το σχεδιασμό του Ελέγχου των Συνόρων της ΕΕ, καθώς και για την εμπειρία της στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και στην υλοποίηση και λειτουργική διαχείριση κρίσιμων επιχειρησιακών συστημάτων ΤΠΕ. Αυτή η εξειδίκευση είναι αποτέλεσμα της μακροχρόνιας εμπειρίας των μελών της κοινοπραξίας στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και την εκτέλεση έργων ΤΠΕ που υποστηρίζουν τη στρατηγική της Ε.Ε. για τα Έξυπνα Σύνορα. Οι εξειδικευμένες ομάδες της κοινοπραξίας θα συνεργαστούν στενά προκειμένου να προσφέρουν συμβουλευτικές υπηρεσίες σχεδιασμού, δια-λειτουργικότητας και ελέγχου υλοποίησης και λειτουργίας των ΤΠΕ υποδομών του eu-LISA.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ