Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Σεπ-2021 16:16

  Ανεστάλη ο πλειστηριασμός του "Andromeda"

  Ανεστάλη ο πλειστηριασμός του "Andromeda"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ανεστάλη τελικά ο πλειστηριασμός του "Andromeda", μετά από σχετικό αίτημα του Ελληνικού Δημοσίου, όπως έγινε γνωστό με ανάρτηση στην ιστοσελίδα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πριν από μερικά λεπτά.

  Σημειώνεται ότι στην έκθεση κατάσχεσης για τον πλειστηριασμό επισημαινόταν ότι μεσεγγυούχος του κατασχεμένου πλοίου, είχε οριστεί η κατέχουσα αυτού κατά την ώρα της κατάσχεσης πλοιοκτήτρια εταιρεία (Andromeda Shipmanagement) έχουσα την πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή του κατασχεμένου πλοίου.

  Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο δικόγραφο ανακοπής, το Δημόσιο έχει "νόμιμο, ήδη κεκτημένο, εμπράγματο δικαίωμα κυριότητας επί των κατασχεθέντων. Αυτό διότι σε χρόνο προγενέστερο της επιβολής της εν θέματι κατάσχεσης, είχε αποκτήσει την κυριότητα των κατασχεθέντων, ευθέως εκ του νόμου, κατ’ εφαρμογή των διαλαμβανομένων στο άρθρο 177 του Τελωνειακού Κώδικα, ενώ η δεύτερη των καθ’ ων (Andromeda Shipmanagement), αρχική ιδιοκτήτρια των καταχεθέντων, είχε ήδη απολέσει τα οιαδήποτε προϋφιστάμενα δικαιώματά της".

  Έτσι, ο πληρεξούσιος του Δημοσίου ζήτησε να γίνει δεκτή η ανακοπή, να ακυρωθεί η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης και να καταδικαστούν οι αντίδικοι στη δικαστική δαπάνη του Ελληνικού Δημοσίου.

  Η δικάσιμος της ανακοπής ορίστηκε για τις 10 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους.

  Του Γιώργου Γεωργίου

  Διαβάστε ακόμα: 

  * Σε πλειστηριασμό το μυστηριώδες πλοίο-βόμβα "Ανδρομέδα"

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ