Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Σεπ-2021 08:06

  Performance: Αναζητεί κεφάλαια με το βλέμμα σε εξαγορές και την κύρια αγορά του Χ.Α.

  Performance: Αναζητεί κεφάλαια με το βλέμμα σε εξαγορές και την κύρια αγορά του Χ.Α.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή 

  Το θετικό momentum που επικρατεί στην αγορά πληροφορικής και την αυξημένη διάθεση των επενδυτών για τοποθετήσεις στις εταιρείες του κλάδου σπεύδει να αξιοποιήσει η Performance Technologies προωθώντας Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου έως 5 εκατ. ευρώ.

  Παράλληλα, η διοίκηση της εταιρείας διερευνά σε επόμενη φάση και το ενδεχόμενο μεταφοράς από την Εναλλακτική στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ακολουθώντας τα βήματα των Entersoft και Epsilon Net που πραγματοποίησαν το συγκεκριμένο άλμα πέρσι. 

  Οι μέτοχοι της Performance καλούνται στην γενική συνέλευση της Παρασκευής να εξουσιοδοτήσουν το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας να ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες για την άντληση κεφαλαίων μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης έως του ποσού των 5 εκατ. ευρώ. 

  Ειδικότερα, για την επίτευξη της ΑΜΚ, θα παρασχεθεί εξουσιοδότηση στο Διοικητικό Συμβούλιο για να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, που περιλαμβάνουν την επιλογή χρηματοοικονομικού συμβούλου ειδικά για τον σκοπό της άντλησης, την παρουσίαση της Εταιρίας σε υποψήφιους επενδυτές, τον καθορισμό του αριθμού νέων μετοχών που θα προσφερθούν σε συνδυασμό με το εύρος τιμής διάθεσής του στους επενδυτές, και γενικώς για να ενεργεί κατά την κρίση του, ώστε να εξασφαλίσει τους καλύτερους δυνατούς όρους για την επιτυχή άντληση κεφαλαίων. 

  Όπως  αναφέρεται στο σχέδιο αποφάσεων της ΓΣ, τα πρόσθετα κεφάλαια που θα προέλθουν από την άντληση θα χρησιμοποιηθούν για την αύξηση του κεφαλαίου κίνησης και ρευστότητας και θα διευκολύνουν στοχευμένες εξαγορές εταιρειών που προσφέρουν συμπληρωματικότητα ή και συνέργειες με την εταιρεία. 

  Αξίζει να σημειωθεί πως η Perfomance από την εισαγωγή στην Εναλλακτική Αγορά (Εν.Α.) του Χρηματιστηρίου Αθηνών το 2008 μέχρι και σήμερα, δεν έχει αντλήσει κεφάλαια με τη διοικηση της εταιρείας να εκτιμά ότι οι παρούσες συνθήκες της αγοράς είναι ευνοϊκές για την πρώτη άντληση κεφαλαίων, που μπορεί να γίνει άμεσα και σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς του ΧΑ/Εν.Α. 

  Διάσπαση μετοχών 

  Παράλληλα οι μέτοχοι της εταιρείας καλούνται να αποφασίσουν την διάσπαση των μετοχών (split) με αναλογία τριών νέων μετοχών σε αντικατάσταση μιας παλαιάς με μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής από 0,3 ευρώ σε 0,1 ευρώ.

  Όπως αναφέρεται στο σχέδιο αποφάσεων ο σημερινός αριθμός μετοχών (4.060.440 τεμ ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ) σε συνδυασμό με την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της μετοχής και το σχετικά χαμηλό free float δυσχεραίνει τις συναλλαγές επί των μετοχών της εταιρείας. 

  "Ο τριπλασιασμός του αριθμού μετοχών μέσω split 3:1 σε συνδυασμό με την ανάλογη μείωση της τιμής κάθε μετοχής, θα βοηθήσει να αυξηθεί η εμπορευσιμότητα της μετοχής και θα παρέχει μεγαλύτερη ευκολία απόκτησης μετοχών από ενδιαφερόμενους επενδυτές”, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

  Τέλος στα θέματα της γενικής συνέλευσης περιλαμβάνεται η έγκριση της πρότασης για διανομή μερίσματος 0,09 ευρώ ανά μετοχή (πριν το split) καθώς και η έγκριση του προγράμματος διάθεσης νέων μετοχών σε μέλη του Δ.Σ. και στους εργαζόμενους της εταιρείας. 

  Αξίζει να σημειωθεί ότι για το 2020 η Performance Technologies αύξησε κατά 20,9% τον κύκλο εργασιών της, στα περίπου 31,3 εκατ. ευρώ από 25,9 εκατ. το 2019, ενώ τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 38,5% στα περίπου 3,5 εκατ. ευρώ.

  kostaskets@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ