Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Σεπ-2021 18:16

  Μάχη 4 funds για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ

  Μάχη 4 funds για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τέσσερα funds συμμετέχουν στη μάχη για την απόκτηση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, καταθέτοντας ισάριθμες οικονομικές προσφορές στον διαγωνισμό που διενεργεί η ΔΕΗ, όπως ανακοινώθηκε προ ολίγου. Πρόκειται για τη CVC Capital Partners Group, το KKR Group από τις ΗΠΑ, το Macquarie Group και το First Sentier Investors Group από την Αυστραλία. 

  Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει ο έλεγχος των νομιμοποιητικών εγγράφωνν ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξουν οι φάκελοι των προσφορών και να ανακοινωθεί ο προτιμητέος επενδυτής. 

  Η ευρεία συμμετοχή στον διαγωνισμό καλλιεργεί προσδοκίες για την επίτευξη υψηλού τιμήματος, με τη διοίκηση της ΔΕΗ να έχει θέσει τον πήχη για το ελάχιστο αποδεκτό τίμημα στα επίπεδα του 1,5 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η λογιστική αξία της θυγατρικής της ΔΕΗ τοποθετείται στα 3 δισ. ευρώ.

  Μάλιστα όπως έχει διαμηνύσει η διοίκηση της ΔΕΗν σε περίπτωση που κριθεί ότι το προσφερόμενο τίμημα δεν είναι ικανοποιητικόν τότε δε θα προχωρήσει η πώληση του 49% της θυγατρικής που συνοδεύεται με αυξημένα δικαιώματα και στο μάνατζμεντ της εταιρείας. 

  Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση : 

  Η ΔΕΗ Α.Ε. ενημερώνει ότι μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 49% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΔΔΗΕ, υποβλήθηκαν 4 δεσμευτικές προσφορές από τους παρακάτω συμμετέχοντες (με αλφαβητική σειρά):

  - CVC Capital Partners Group
  - First Sentier Investors Group
  - KKR Group
  - Macquarie Group
   
  Θα ακολουθήσει ο έλεγχος των τεχνικών φακέλων των υποβληθεισών προσφορών από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ Α.Ε. και στη συνέχεια το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών.

  Η ΔΕΗ Α.Ε. θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ