Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 31-Αυγ-2021 12:25

  Fraport Greece: Προς "ένεση ρευστότητας" 40 εκατ. ευρώ

  Fraport Greece: Προς "ένεση ρευστότητας" 40 εκατ. ευρώ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε συμφωνία για την απόκτηση ρευστότητας προχωρά η εταιρεία διαχείρισης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων Fraport Greece, μέσω κοινού ομολογιακού δανείου ύψους έως 40 εκατ. ευρώ.

  Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με την Alpha Bank για το ομολογιακό με τα χρήματα να προορίζονται προς αξιοποίηση ως κεφάλαια κίνησης, καθώς παρά την ανάκαμψη που έχει παρατηρηθεί τους τελευταίους μήνες στην επιβατική κίνηση των αεροδρομίων οι ανάγκες παραμένουν μεγάλες.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι η Fraport Greece ήρθε σε συμφωνία με το ελληνικό Δημόσιο για την αποζημίωσή της λόγω των περιορισμών των μετακινήσεων που έφερε η πανδημία, η οποία όμως δεν αφορά καταβολή χρημάτων, αλλά την αναστολή πληρωμών που προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης.

  Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία μεταξύ Fraport-Δημόσιου προβλέπει τη μην καταβολή της ετήσιας αμοιβής παραχώρησης για τα έτη 2019,2020 και 2021 και την μετάθεση της αποζημίωση της μεταβλητής αμοιβής παραχώρησης για το 2022 και έπειτα. Το συνολικό ύψος της αποζημίωσης φτάνει τα περίπου 177,8 εκατ. ευρώ.

  Μετά απ’ αυτή τη συμφωνία η Fraport Greece εμφάνισε λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) 60,1 εκατ. ευρώ, η οποία όπως όμως διευκρινίζεται είναι λογιστική λόγω ακριβώς του συμψηφισμού των υποχρεώσεων προς το Δημόσιο.

  Το πρώτο εξάμηνο του έτους, η Fraport κατέγραψε έσοδα 43,7 εκατ. ευρώ έναντι 78,4 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2020, ενώ οι ζημιές συρρικνώθηκαν στα 9,5 εκατ. έναντι 67,4 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

  Η βελτίωση καταγράφηκε από το δεύτερο τρίμηνο του έτους, όπου η εταιρεία είχε έσοδα 30,4 εκατ. ευρώ από 27,6 εκατ. ευρώ το 2020, ενώ παρουσίασε κέρδη 32,2 εκατ. ευρώ από ζημιές 37,7 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς.

  Κ.Κ. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ