Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Αυγ-2021 08:20

  Σπάει στα δύο και η Unilever - Knorr

  Σπάει στα δύο και η Unilever - Knorr
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Προχωρά η κοινή διάσπαση της εταιρείας UNILEVER -KNORR με απορρόφηση του κλάδου παραγωγής και εμπορίας τοματικών προϊόντων από την ULBCS LOGISTICS CONSULTING και του κλάδου δραστηριοτήτων παραγωγής και εμπορίας απορρυπαντικών, καλλυντικών και τροφίμων, από την LIPOMA. 

  Η διάσπαση πραγματοποιείται στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της συμφωνίας πώλησης του εργοστασίου της Γαστούνης και των τοματικών Pummaro στη Μινέρβα, και υλοποιείται με βάση τα οικονομικά στοιχεία της UNILEVER -KNORR όπως αυτά αποτυπώνονται στον ισολογισμό της με ημερομηνία 31.12.2020 ο οποίος αποτελεί και τον ισολογισμό μετασχηματισμού.

  Πέρυσι ο συνολικός κύκλος εργασιών της UNILEVER -KNORR ανήλθε στο ποσό των 44,8 εκατ. ευρώ έναντι 37,4 εκατ. ευρώ το 2019, με μέρος της αύξησης να αποδίδεται στην λειτουργία της νέας γραμμής παραγωγής προϊόντων της κατηγορίας fabrics cleaning στο εργοστάσιο του Ρέντη και στις αυξημένες πωλήσεις της κατηγορίας τροφίμων. 

  Ο κύκλος εργασιών προήλθε από τις δραστηριότητες του εργοστασίου Ρέντη κατά ποσό 33,9 εκατ. ευρώ έναντι ποσού 29,8 εκατ. ευρώ το 2019, ενώ αντίστοιχα το ποσό που προήλθε από τις δραστηριότητες του εργοστασίου Γαστούνης δηλαδή το Pummaro ήταν 10,9 εκατ. ευρώ έναντι 7,6 εκατ. ευρώ. 

  Tα EBITDA ανήλθαν στο ποσό των 3,8 εκατ. ευρώ από 2,5 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ τόκων και φόρων διαμορφώθηκαν σε 2,5 εκατ. ευρώ έναντι 1,2 εκατ. ευρώ και καθαρά προ φόρων κέρδη στα 2,5 εκατ. ευρώ, έναντι 1,2 εκατ. ευρώ. 

  Σχετικά με τη Μινέρβα, που αποκτά το Pummaro, έχει ήδη εισέλθει στην αγορά τοματικών προϊόντων με το brand Χωριό, από τα τέλη της περασμένης χρονιάς.

  Τα προϊόντα τα παράγει για λογαριασμό της η Damavand, βασικός μέτοχος της οποίας με ποσοστό 75% είναι η DECA που διαχειρίζεται το DIORAMA Investments Sicar S.A. 

  Για την ιστορία θα πρέπει να αναφέρουμε πως στην κούρσα διεκδίκησης του Pummaro, βρέθηκαν μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα του ελληνικού επιχειρείν.

  Μεταξύ των διεκδικητών, η Μέλισσα - Κίκιζας στην οποία ανήκε το συγκεκριμένο brand μέχρι το 1999 οπότε και το πούλησε στη Unilever, η εταιρεία Νομικός που δραστηριοποιείται στην κατηγορία, και η Μινέρβα που κέρδισε απ ότι λένε κάποιοι σχετικά εύκολα τη μάχη.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ