Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Αυγ-2021 13:06

  Άνοιξε ο δρόμος για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού της Ψυττάλειας

  Άνοιξε ο δρόμος για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού της Ψυττάλειας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μετά από σχεδόν δυο χρόνια από τότε που κατατέθηκαν οι προσφορές για το διαγωνισμό και όπου συμμετείχαν σε διάφορα σχήματα σχεδόν όλοι οι μεγάλοι της εγχώριας αγοράς καθώς και οι Γάλλοι της Suez, τη λύση στο γόρδιο δεσμό των δικαστικών αγώνων  έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο αποφάσισε ότι μόνη παραδεκτή προσφορά είναι αυτή του σχήματος της ΑΚΤΩΡ. Συγκεκριμένα η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ-ΑΒΑΞ-ΕΡΓΟΤΕΜ είναι μόνη υποψήφια για την υπογραφή της πενταετούς σύμβασης Λειτουργίας και Συντήρησης του βιολογικού της Ψυττάλειας αξίας 320 εκατ. ευρώ.

  Μετά από αυτή την εξέλιξη δεν απομένει παρά η Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ να ανοίξει την μόνη δεκτή οικονομική προσφορά και να αναθέσει την σημαντική αυτή σύμβαση στο εν λόγω σχήμα.

  Υπενθυμίζεται ότι έως σήμερα και από το 1999 που η ΑΚΤΩΡ ολοκλήρωσε τη Β φάση του έργου με το οποίο ο βιολογικός της Ψυττάλειας κατέστη ένα από τα πιο σημαντικά περιβαλλοντικά έργα στο είδος του στην Ευρώπη, τις ωφέλειες του οποίου γνωρίζουν πλέον πολύ καλά οι κάτοικοι της πρωτευουσας, η ΑΚΤΩΡ συμμετέχει διαρκώς στη Λειτουργία και Συντήρηση του έργου γεγονός που δίνει τα εχέγγυα για άλλη μια αποτελεσματική λειτουργία και την επόμενη πενταετία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ