Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Αυγ-2021 11:05

  Ζημιές στο β' τρίμηνο για την Okeanis Eco Tankers συμφερόντων της οικογένειας Αλαφούζου

  Ζημιές στο β' τρίμηνο για την Okeanis Eco Tankers συμφερόντων της οικογένειας Αλαφούζου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Γεωργίου

  Ζημιογόνο ήταν το δεύτερο τρίμηνο του 2021 για την Okeanis Eco Tankers, συμφερόντων της οικογένειας Αλαφούζου, εν μέσω δύσκολων συνθηκών στη ναυλαγορά.

  Ειδικότερα, η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Όσλο κατέγραψε ζημιές 8 εκατ. δολαρίων, έναντι κερδών 37 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020. 

  Τα έσοδα από ναυλώσεις μειώθηκαν στα 34,4 εκατ. δολάρια από 69,2 εκατ. δολάρια. Τα EBITDA υποχώρησαν στα 22,2 εκατ. δολάρια, έναντι 56,6 εκατ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

  Το μέσο ημερήσιο ισοδύναμο χρονοναύλωσης ανήλθε σε 23.600 δολάρια ημερησίως, με τα υπερ-δεξαμενόπλοια (VLCCs) να κερδίζουν 27.200 δολάρια την ημέρα.

  Σημειώνεται ότι η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε να αναβάλει τη διανομή μερισμάτων για να διατηρήσει ρευστότητα.

  Εκτιμήσεις για την αγορά

  Η ναυτιλιακή έκανε λόγο για χαμηλά επίπεδα στην αγορά, με την κατάσταση να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Ωστόσο, με το βλέμμα στο τρίτο τρίμηνο του έτους, θεωρεί ότι οι συνθήκες μπορούν μόνο να βελτιωθούν.

  "Η αγορά παραμένει υπό πίεση κυρίως λόγω της έλλειψης φορτίων. Ωστόσο, τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου έχουν ομαλοποιηθεί και το εμπόριο διά θαλάσσης θα αυξηθεί για να ευθυγραμμιστεί με τη μελλοντική ζήτηση του καυσίμου" επεσήμαναν οι αναλυτές της Okeanis.

  Παράλληλα, η εταιρεία αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αγορά. Μίλησε για τις διαδρομές - "φαντάσματα", οι οποίες περιορίζουν τις διαλύσεις πλοίων, πιέζοντας, έτσι, τα ναύλα, αλλά και για αύξηση της αβεβαιότητας στο μέτωπο της ζήτησης λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.

  Ο στόλος της Okeanis αποτελείται από 14 σύγχρονα, υψηλών προδιαγραφών δεξαμενόπλοια.

  Διαβάστε επίσης:

  Αγοραπωλησίες πλοίων από την οικογένεια Αλαφούζου

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ