Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 11-Αυγ-2021 12:37

  ΕΕΤΤ: Προχωρά σε μελέτη για τους εικονικούς παρόχους

  ΕΕΤΤ: Προχωρά σε μελέτη για τους εικονικούς παρόχους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε μελέτη προσδιορισμού των τιμών χονδρικής για την αγορά των κινητών επικοινωνιών οι οποίες αποτελούν βασικό παράγοντα για τη δραστηριοποίηση Εικονικών Παρόχων Κινητών Επικοινωνιών (Mobile Virtual Network Operators - MVNOs) προχωρά η ΕΕΤΤ.

  Συγκεκριμένα με αποφάσεις της στις 26 Ιουλίου και 9 Αυγούστου η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ προχώρησε στην ανάθεση έργου ανάπτυξης μεθοδολογίας υπολογισμού των τιμών χονδρικής για την ελληνική αγορά κινητών επικοινωνιών σε διεθνή εταιρεία συμβούλων (Sofrecom). 

  Το μοντέλο των εικονικών παρόχων κινητών επικοινωνιών (MVNOs) παρουσιάζει ενδιαφέρον και είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στο εξωτερικό. Η ΕΕΤΤ έχει υποστηρίξει το μοντέλο των MVNOs ήδη από το 2018 με σχετικές αποφάσεις (υποθέσεις επίλυσης διαφορών της εταιρείας Forthnet με τους παρόχους δικτύων κινητών επικοινωνιών), προβλέψεις στη διαδικασία διάθεσης φάσματος για τα δίκτυα 5G αλλά και δημόσιες τοποθετήσεις της διοίκησης της.

   Το μοντέλο των εικονικών παρόχων κινητών επικοινωνιών είναι ένα ρεαλιστικό μοντέλο ενίσχυσης του ανταγωνισμού στην αγορά των κινητών επικοινωνιών στο οποίο απ' ό,τι φαίνεται ορθά η ΕΕΤΤ θέλει να δώσει μεγαλύτερη έμφαση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ