Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 05-Αυγ-2021 17:57

  Προς νέα τροποποίηση το σχέδιο εξυγίανσης της Folli Follie

  Προς νέα τροποποίηση το σχέδιο εξυγίανσης της Folli Follie
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση 

  Σε νέες διαπραγματεύσεις με τους συμβαλλόμενους πιστωτές της για την τροποποίηση της Συμφωνίας Εξυγίανσης σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ’ αριθμ. 186/2021 προδικαστική απόφαση βρίσκεται η Folli Follie. Με τη διοίκηση της να εκτιμά ότι η τροποποιημένη Συμφωνία Εξυγίανσης θα κατατεθεί ενώπιον του Πτωχευτικού Δικαστηρίου εντός των επομένων ημερών.

  Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές καταστάσεις του 2019 που δημοσίευσε σήμερα η εταιρεία, η διοίκηση της, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης τους.

  Όπως αναφέρει στη σελίδα 6: "το διοικητικό συμβούλιο -σ.σ. ανέλαβε την τύχη της εταιρείας μετά από την εν θέματι χρήση- δηλώνει ότι οι παρούσες χρηματοοικονομικές καταστάσεις αποτυπώνουν τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας για τη χρήση 2019 στον βαθμό που είναι γνωστά αυτήν τη στιγμή και ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει αναθεώρηση της παρούσας οικονομικής έκθεσης, σε περίπτωση που στο μέλλον αποκαλυφθούν σημαντικά νέα δεδομένα που μεταβάλλουν ουσιωδώς την χρηματοοικονομική εικόνα της εταιρείας ή / και του ομίλου”. 

  Σχετικά με τα οικονομικά μεγέθη του 2019 ο τζίρος είχε υποχωρήσει κατά 31% στα 204 εκατ. ευρώ και εμφάνισε ζημιές μετά από φόρους 116,3 εκατ. ευρώ. Η Folli Follie, στα στοιχεία της οικονομικής έκθεσης για το 2019, δεν αναγνώρισε τα έσοδα που προέκυψαν από τις συναλλαγές με τις θυγατρικές της Ασίας, την FF Spain, FF France, FF UK και Links of London Group για τις χρήσεις 2019 και 2018 για τις οποίες το κριτήριο της εισπραξιμότητας των τιμολογηθέντων πωλήσεων καθίσταται αβέβαιο. Οι ορκωτοί ελεγκτές σχολιάζουν ότι από τις ελεγκτικές διαδικασίες που κατέστη δυνατό να ολοκληρωθούν για τις χρήσεις 2018 και 2019, εντοπίστηκαν διαφορές οι οποίες, αν διορθώνονταν, θα μείωναν κατά την 31η Δεκεμβρίου 2018 τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας και του ομίλου κατά περίπου 14 εκατ. ευρώ και 19 εκατ. ευρώ αντίστοιχα και κατά την 31η Δεκεμβρίου 2019 κατά περίπου 95,1 εκατ. ευρώ και 77,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ