Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 30-Ιουλ-2021 08:44

  ΔΕΗ: 4 funds οι πιο ενεργοί ενδιαφερόμενοι στο διαγωνισμό του ΔΕΔΔΗΕ

  ΔΕΗ: 4 funds οι πιο ενεργοί ενδιαφερόμενοι στο διαγωνισμό του ΔΕΔΔΗΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Ισχυρός αναμένεται να είναι ο ανταγωνισμός στο διαγωνισμό για την παραχώρηση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στην τρέχουσα φάση του διαγωνισμού εμφανίζονται ως πιο ισχυροί ενδιαφερόμενοι  4 ισχυρά funds. 

  Σημειώνεται ότι η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών έχει μετατεθεί για τις 4 Σεπτεμβρίου.

  Δέλεαρ για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές αποτελούν οι ισχυρές και εγγυημένες αποδόσεις που εμφανίζει ο διαχειριστής του δικτύου διανομής καθώς επίσης και το σημαντικό επενδυτικό πρόγραμμα που αναμένεται να υλοποιήσει τα επόμενα χρόνια.

  Παράλληλα με την πρόκριση των 4 διεκδικητών στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, μια ακόμη εξέλιξη αφορά στην έγκριση από τη ΡΑΕ του ρυθμιζόμενου ετήσιου εσόδου για την περίοδο 2021 – 2024.

  Συγκεκριμένα το έσοδο ξεκινάει από τα 771 εκατ. ευρώ για το 2021 και κλιμακώνεται σταδιακά στα 774 εκατ. το 2022, τα 776 εκατ. το 2023 και τα 798 εκατ. το 2024.

  Πάντως η ΡΑΕ απέρριψε ως κόστος της περιουσιακής βάσης του ΔΕΔΔΗΕ τα μπόνους στελεχών ύψους 1 εκατ. ευρώ και εργαζομένων ύψους 6 εκατ. ευρώ, τα οποία εμφανίζονταν ως τροφείο ύψους 1000 ευρώ ανά εργαζόμενο.

  Σύμφωνα με το σκεπτικό του ρυθμιστή δεν μπορεί να μπόνους των στελεχών να πληρώνονται από τους καταναλωτές.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ