Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 29-Ιουλ-2021 07:42

  Ποιοι παίκτες μοιράζονται τα κονδύλια της Ψηφιακής Μέριμνας

  Ποιοι παίκτες μοιράζονται τα κονδύλια της Ψηφιακής Μέριμνας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση 

  Στα τέλη Ιουνίου, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Κωτσόβολος - Dixons South East Europe Γιάννης Βασιλάκος κατά τη διάρκεια παρουσίας των οικονομικών αποτελεσμάτων της Κωτσόβολος, είχε πει πως οι πωλήσεις της κατηγορίας computing αυξήθηκαν 33% και οι πωλήσεις συσκευών κινητής τηλεφωνίας 32%, πριμοδοτούμενες αφενός από τα smartphones και αφετέρου από τα tablets που πουλήθηκαν μέσω του προγράμματος "Ψηφιακή Μέριμνα”. 

  Η Κωτσόβολος, σύμφωνα με τις δύο αποφάσεις εκκαθάρισης εντολής πληρωμής που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια, στις 22 Ιουνίου και στις 19 Ιουλίου, έχει λάβει 19 εκατ. ευρώ από τα 59,44 εκατ. ευρώ που έχουν ήδη εκκαθαριστεί. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος "Ψηφιακή Μέριμνα" είναι 129 εκατ. ευρώ.

  Η αλυσίδα Πλαίσιο έχει λάβει 10 εκατ. ευρώ, αντίστοιχο ποσό τα Public, 3 εκατ. ευρώ το δίκτυο της Γερμανός, 600.000 ευρώ η Cosmodata, 300.000 ευρώ η Vodafone ενώ τα υπόλοιπα χρήματα έχουν μοιραστεί σε μικρότερους παίκτες της αγοράς. 

  Τα συγκεκριμένα ποσά είναι μέρος αυτών που μπήκαν τελικά στα ταμεία των εν λόγω επιχειρήσεων αφού αρκετοί που έλαβαν το voucher των 200 ευρώ το χρησιμοποίησαν ως "μαγιά” για να αγοράσουν ακριβότερα tablets αναφέρουν στο capital.gr πηγές της αγοράς. 

  Στόχος του προγράμματος Ψηφιακή Μέριμνα είναι η ενίσχυση οικογενειών με εξαρτώμενα τέκνα που φοιτούν σε εκπαιδευτικές δομές της χώρας. Η κάθε οικογένεια - δικαιούχος του προγράμματος λαμβάνει μία επιταγή (voucher) ύψους 200 ευρώ ανά ωφελούμενο μαθητή, φοιτητή ή σπουδαστή που πληροί τα κριτήρια επιλεξιμότητας. 

  Κάθε επιταγή μπορεί να καλύψει το σύνολο του κόστους του επιλέξιμου εξοπλισμού (100% ενίσχυση), είτε μέρος του συνολικού κόστους εφόσον ο προμηθευόμενος εξοπλισμός υπερβαίνει την αξία των διατιθέμενων επιταγών, με το υπόλοιπο ποσό να καλύπτεται από το δικαιούχο. 

  Σήμερα κάποιος μπορεί να βρει και να αγοράσει ένα tablet από 100 ευρώ, ένα laptop από 300 ευρώ και ένα σταθερό υπολογιστή από 500 ευρώ, αν και με βάση τις προδιαγραφές του προγράμματος τα μηχανήματα που θα μπορούν να αγοράσουν οι δικαιούχοι θα είναι ακριβότερα.   

  Δυνητικοί δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οικογένειες με ετήσιο ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα που δεν υπερβαίνει τις 6.000 ευρώ και με εξαρτώμενα τέκνα ηλικίας από 4 έως 24 ετών που σπουδάζουν.

  Αιτήσεις συμμετοχής - επιχορήγησης δικαιούχων στο δεύτερο κύκλο του Προγράμματος μπορούν να υποβάλλονται έως την ημερομηνία γενικής λήξης του Προγράμματος, δηλαδή την 30η Ιουλίου του 2021.

  Ο δεύτερος κύκλος αφορά όλους τους δυνητικούς δικαιούχους, ακόμα και αν δεν είναι εγκεκριμένοι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ.

  Οι προμηθευτές λαμβάνουν το σύνολο του εκκαθαρισμένου ποσού για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα χωρίς κρατήσεις. Η πληρωμή θεωρείται απλή ταμειακή εξόφληση ήδη πραγματοποιηθείσας συναλλαγής και δεν συνιστά αμοιβή αναδόχου, ούτε χορήγηση ενίσχυσης προς τον προμηθευτή, ενώ δεν απαιτείται έκδοση κάποιου φορολογικού παραστατικού από την πλευρά του. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ