Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 27-Ιουλ-2021 15:52

  Mega παραγγελία και αύξηση κερδών για τη Navios της Α. Φράγκου

  Θεαματικά κέρδη για τους Έλληνες εφοπλιστές από πωλήσεις πλοίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Γεωργίου

  Μία μεγάλη παραγγελία νέων containerships αποκάλυψε η Navios Maritime Partners, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, κατά τη σημερινή ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου.

  Ειδικότερα, η ναυτιλιακή παρήγγειλε 4+2 (options) containerships, χωρητικότητας 5.300 TEUs έκαστο, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν το δεύτερο τρίμηνο του 2023 και το 2024. Κάθε πλοίο θα κοστίσει περίπου 61,6 εκατ. δολάρια.

  Η εταιρεία επισημοποίησε, παράλληλα, ορισμένες άλλες συμφωνίες αγοραπωλησιών bulk carriers, αλλά και containerships. Συνολικά και μόλις παραδοθούν όλα τα πλοία, η ναυτιλιακή θα διαχειρίζεται 98 βαπόρια, 55 μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου και 43 μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, συνολικής χωρητικότητας 9,3 εκατ. dwt.

  Αύξηση κερδών και μέρισμα

  Η εταιρεία κατέγραψε ισχυρά κέρδη τόσο σε τριμηνιαίο όσο και σε εξαμηνιαίο επίπεδο, καθώς δραστηριοποιείται σε δύο "καυτούς" κλάδους. 

  Τα έσοδα ανήλθαν σε 217 εκατ. δολάρια το πρώτο εξάμηνο του 2021 έναντι 93 εκατ. δολαρίων το ίδιο διάστημα του 2020. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν αντίστοιχα στα 236,5 εκατ. δολάρια από ζημιές 25,3 εκατ. δολαρίων το περσινό πρώτο μισό. Τα προσαρμοσμένα EBITDA έφτασαν τα 124 εκατ. δολάρια από 33,3 εκατ. δολάρια.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Navios θα διανείμει μέρισμα 0,05 δολαρίων ανά μετοχή για το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Το μέρισμα θα καταβληθεί στις 12 Αυγούστου. 

  "Η Navios Partners είναι μία από τις δέκα κορυφαίες εισηγμένες στο αμερικανικό χρηματιστήριο ναυτιλιακές με στόλο ξηρού φορτίου. Ο διαφοροποιημένος στόλος όχι μόνο μας προστατεύει από τη συνήθη κυκλικότητα της βιομηχανίας, αλλά δημιουργεί ευκαιρίες, καθώς αξιοποιούμε τα θεμελιώδη των δύο κλάδων και μειώνουμε το κόστος κεφαλαίου. Ο ισολογισμός μας είναι, επίσης, ισχυρός, χωρίς βραχυπρόθεσμη λήξη χρέους" σχολίασε η πρόεδρος και CEO της εταιρείας, Αγγελική Φράγκου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ