Κατά 1,78 φορές υπερκαλύφθηκε η ΑΜΚ της Πειραιώς (update)

Δευτέρα, 10-Σεπ-2007 10:19

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2007 η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς. ΄Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου υπερκαλύφθηκε κατά 1,78 φορές, συγκεντρώνοντας συνολικά 2,40 δισ. ευρώ.

Ο συνολικός αριθμός μετοχών που ζητήθηκε τόσο από αυτούς που άσκησαν το δικαίωμα προτίμησης όσο και από αυτούς που είχαν το δικαίωμα προεγγραφής, ανήλθε σε 120,1 εκατομμύρια μετοχές, έναντι 67,5 εκατομμύρια που είναι οι νέες μετοχές προς διάθεση.


Η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών, θα αρχίσει στο Χρηματιστήριο Αθηνών την προσεχή Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2007.


Με την αύξηση που πραγματοποιήθηκε του μετοχικού κεφαλαίου κατά 1,35 δισεκ. ευρώ, η Τράπεζα Πειραιώς ενισχύει σημαντικά τις δυνάμεις της, για να συνεχίσει με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς την ανάπτυξη των εργασιών και το μεγεθών της, στην ελληνική αγορά και το εξωτερικό.


Οι νέοι στόχοι της τράπεζας θα παρουσιασθούν στο νέο αναθεωρημένο Επιχειρηματικό της Σχέδιο, το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα.


Νωρίτερα το Capital.gr μετέδωσε: Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς παρά το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε εν μέσω του αρνητικού κλίματος που επικράτησε στις διεθνείς αγορές το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου υπερκαλύφθηκε κατά 1,8 φορές με αποτέλεσμα η Τράπεζα Πειραιώς να συγκεντρώσει 2,3 δισ. ευρώ από 1,35 δισ. ευρώ που ζητούσε.

Όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, Μιχάλης Σάλλας, τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την αύξηση θα κατευθυνθούν στην οργανική ανάπτυξη της τράπεζας αλλά και στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στο εξωτερικό.

Γιώργος Δημητρομανωλάκης