Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 22-Ιουλ-2021 14:20

  "Ξεφορτώνεται" τάνκερ 20ετίας η οικογένεια Τσάκου

  "Ξεφορτώνεται" τάνκερ 20ετίας η οικογένεια Τσάκου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Γεωργίου

  Ένα από τα παλαιότερα πλοία του στόλου της φαίνεται πως "ξεφορτώθηκε" η Tsakos Shipping & Trading, συμφερόντων της οικογένειας Τσάκου.

  Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο report της VesselsValue, η ναυτιλιακή πούλησε το δεξαμενόπλοιο, τύπου aframax "Pericles", χωρητικότητας 114.800 dwt και κατασκευής 2003, έναντι 13 εκατ. δολαρίων. 

  Πρόκειται για καλό τίμημα, δεδομένου ότι ένα aframax 15ετίας κοστολογείται σήμερα στα 16,5 εκατ. δολάρια, όπως αναφέρουν ναυλομεσίτες.

  Το deal της Tsakos ακολουθεί αντίστοιχες κινήσεις Ελλήνων εφοπλιστών, οι οποίοι εξασφαλίζουν σημαντικά κέρδη από πωλήσεις tankers που πλησιάζουν τα 20 έτη. 

  Στρατηγική ανανέωσης

  Η εταιρεία του Ομίλου Τσάκου βρίσκεται σε διαδικασία ανανέωσης του στόλου της. Πρόσφατα συνδέθηκε με την παραγγελία δύο containerships, χωρητικότητας 2.800 TEUs έκαστο, σε νοτιοκορεάτικο ναυπηγείο.

  Παρότι το ύψος της συμφωνίας δεν έγινε γνωστό, αναλυτές προσδιόρισαν την τιμή κάθε πλοίου στα 34-35 εκατ. δολάρια. 

  Παράλληλα, προχώρησε και σε μία "asset play" κίνηση πουλώντας το containership "Sphene", χωρητικότητας 3.390 TEUs και κατασκευής 2007, έναντι 37 εκατ. δολαρίων. Η ναυτιλιακή αγόρασε το συγκεκριμένο πλοίο μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, καταβάλλοντας 13 εκατ. δολάρια.

  Με βάση τα στοιχεία που αναφέρονται στην ιστοσελίδα της, η Tsakos Shipping & Trading διαχειρίζεται 98 πλοία, με δραστηριότητα σε όλους τους βασικούς κλάδους.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ