Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 21-Ιουλ-2021 11:08

  Ελληνική ναυτιλιακή παρήγγειλε τρία νέα "πράσινα" πλοία

  Ελληνική ναυτιλιακή παρήγγειλε τρία νέα 'πράσινα' πλοία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Γεωργίου

  Με ταχύ ρυθμό επεκτείνει το ναυπηγικό της πρόγραμμα στην Ιαπωνία η Safe Bulkers, συμφερόντων του Πόλυ Χατζηιωάννου.

  Ειδικότερα, χθες έγινε γνωστό ότι παρήγγειλε τρία ακόμη bulk carriers, τύπου kamsarmax, χωρητικότητας 82.000 dwt έκαστο, τα οποία θα παραδοθούν από το τέταρτο τρίμηνο του 2023 έως το πρώτο τρίμηνο του 2024.

  Το τίμημα δεν έγινε γνωστό, αλλά η εταιρεία έκανε λόγο για "ελκυστικές τιμές". Σύμφωνα, πάντως, με τη ναυλομεσιτική Allied Shipbroking, η παραγγελία ενός kamsarmax κοστίζει σήμερα (στοιχεία μέχρι 16 Ιουλίου) περίπου 35,5 εκατ. δολάρια.

  Τα νεότευκτα θα έχουν σύγχρονο σχεδιασμό, σε ευθυγράμμιση με τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις. Η απόκτησή τους θα χρηματοδοτηθεί με αποθεματικά της εταιρείας.

  "Συνεχίζουμε τη στρατηγική ανανέωσης του στόλου μας, αριθμώντας πλέον οκτώ υπό ναυπήγηση πλοία. Παράλληλα, η εταιρεία έχει ήδη αποκτήσει δύο νεότερα μεταχειρισμένα πλοία. 

  Οι παραγγελίες νεότευκτων και οι αγορές μεταχειρισμένων εντάσσονται στο πλαίσιο της στρατηγικής αντικατάστασης παλαιότερων ή κινεζικής κατασκευής βαποριών, έξι εκ των οποίων έχουν ήδη πουληθεί μέχρι τώρα", σχολίασε ο πρόεδρος της εταιρείας, Λουκάς Μπαρμπαρής.

  Η Safe Bulkers είναι εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με κεφαλαιοποίηση ύψους 359,57 εκατ. δολαρίων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ