Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 20-Ιουλ-2021 10:18

  Στρατηγική συνεργασία BlueFuel - Scale Gas

  Στρατηγική συνεργασία BlueFuel - Scale Gas
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η BlueFuel και η ισπανική εταιρία Scale Gas - θυγατρική της Enagas- ανακοίνωσαν τη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας, για την κατασκευή των πρώτων πρατηρίων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) ως καυσίμου κίνησης στην Ελλάδα.

  Πιο συγκεκριμένα, η Scale Gas θα συμβάλλει με την πλούσια εμπειρία και τεχνογνωσία που κατέχει στην εγκατάσταση και συντήρηση αντίστοιχων υποδομών.

  Μέσω της συνεργασίας της με την BlueFuel, η Scale Gas αποκτά απευθείας παρουσία και στην ελληνική αγορά, καταδεικνύοντας την ταχεία ανάπτυξη της αγοράς του στην χώρα μας.

  Η BlueFuel θα είναι σε θέση, μέσα από το δίκτυο πρατηρίων "ελίν", να αρχίσει τους ανεφοδιασμούς με φυσικό αέριο, τόσο σε υγροποιημένη μορφή (LNG), όσο και σε συμπιεσμένη μορφή (CNG) στις αρχές του 2022, προσφέροντας στους πελάτες της πανελλαδική κάλυψη από την πρώτη ημέρα λειτουργίας των σταθμών της.

  Το LNG είναι ένα εναλλακτικό καύσιμο που προσφέρεται σήμερα για την αποτελεσματική μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος του τομέα των οδικών μεταφορών. Σε σύγκριση με τα συμβατικά καύσιμα, μειώνει δραστικά τους εκπεμπόμενους ρύπους, εξαλείφοντας πλήρως τις εκπομπές οξειδίων του θείου (SOx) και μειώνοντας κατά 80%-90% τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου (NOx) και κατά 20-30% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ