Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Ιουλ-2021 10:22

  Αποσύρεται από το deal για το 10% της Universal Music ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Άκμαν

  Αποσύρεται από το deal για το 10% της Universal Music ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Άκμαν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η εταιρία Pershing Square, Tontine Holdings, του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Μπιλ Άκμαν ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα πως αποσύρεται από την αγορά του  10% της Universal Music Group της Vivendi.

  Η εταιρεία του Άκμαν τον περασμένο μήνα συμφώνησε να αγοράσει το 10% για περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

  Οι μέτοχοι της Vivendi στήριξαν πρόσφατα το spin-off της Universal, η οποία έδωσε στην εταιρεία αξία35 δισεκατομμυρίων ευρώ (41,55 δισεκατομμύρια δολάρια). Η εταιρεία μουσικής φιλοξενεί αστέρια, συμπεριλαμβανομένων των Taylor Swift και Lady Gaga.

  Ωστόσο, η Pershing ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το διοικητικό της συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να μην προχωρήσει στην αγορά μετά από συζητήσεις με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

  Η Pershing Square ανέφερε ότι λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία της με την προτεινόμενη συμφωνία της Universal, θα επιδιώξει τώρα μια "συμβατική" συγχώνευση. Επίσης ανέφερε πως έχει 18 μήνες για να κλείσει μια νέα συναλλαγή, εκτός εάν οι μέτοχοι ψηφίσουν παράταση.

  "Ενώ είμαστε απογοητευμένοι με αυτό το αποτέλεσμα, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η δομή της PSTH θα μας επιτρέψει να βρούμε μια συναλλαγή που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μας", δήλωσε ο Ackman.

  Σύμφωνα με το Cnbc, η τιμή της μετοχής της Pershing έχει μειωθεί 18% από την ανακοίνωση της αγοράς της Univesal στις 4 Ιουνίου. 

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ