Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 20-Ιουλ-2021 09:30

  Ανάπτυξη και προοπτικές νέων συνεργασιών εκτός συνόρων φέρνει για τo Acmon Group η συμφωνία Chipita-Mondelez

  Ανάπτυξη και προοπτικές νέων συνεργασιών εκτός συνόρων φέρνει για την Acmon Group η συμφωνία Chipita-Mondelez
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σημαντικές ευκαιρίες για την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της στον χώρο των ολοκληρωμένων βιομηχανικών λύσεων διαβλέπει ο Όμιλος εταιρειών Acmon στην πρόσφατη συμφωνία εξαγοράς των δραστηριοτήτων της Chipita από τον πολυεθνικό κολοσσό της Mondelez.

  Ο ελληνικός όμιλος, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του σημαντικές επιτυχίες εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων στον τομέα της μελέτης, σχεδίασης και κατασκευής έργων που σχετίζονται με τη διαχείριση και επεξεργασία των πρώτων υλών και την τροφοδοσία των γραμμών παραγωγής (bulk material handling), αναμένει πως η συγκεκριμένη συμφωνία θα έχει θετικό αντίκτυπο στις εταιρείες του Ομίλου Acmon, στο πελατολόγιο του οποίου περιλαμβάνονται ήδη τόσο η Chipita,όσο και η Mondelez.

  "Πρόκειται εξ’ ορισμού για μία πολύ μεγάλη συμφωνία που αλλάζει το τοπίο στην διεθνή αγορά των τροφίμων. Επιπλέον, δείχνει τις δυνατότητες που έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, όσον αφορά τις διεθνείς προοπτικές τους. Κάτι που μας κάνει περήφανους και εμάς στον όμιλο, δεδομένου ότι με την Chipita συνεργαζόμαστε στενά τα τελευταία 30 χρόνια", επισημαίνει ο Γιώργος Μπουγιούκας Διευθυντής Εργοστασίου της Acmon Systems.

  Η Acmon Systems έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων που αφορούν τη διαχείριση και επεξεργασία των ‘Aυλών σε χύδην μορφή, για τα 8 εργοστάσια της Chipitaστην Ευρώπη (3 στην Ελλάδα και από ένα σε Βουλγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Τουρκία και Σλοβακία). 

  Αντίστοιχα, ο όμιλος εταιρειών Acmon έχει μία αρκετά καλή συνεργασία και με τον όμιλο Mondelez. Η Acmon Systems συνεργάζεται τα τελευταία 25 χρόνια με την Παυλίδης, η οποία ανήκει στη Mondelez, και μάλιστα πρόσφατα ολοκλήρωσε ένα έργο εκσυγχρονισμού στο εργοστάσιο της γνωστής σοκολατοβιομηχανίας σε θέματα ασφαλείας (ΑΤΕΧ) και αναβάθμισης του τεχνολογικού εξοπλισμού της. "Το γεγονός ότι η Mondelez μας εμπιστεύεται διαχρονικά αποτελεί ένα ακόμη δείγμα των υψηλής ποιότητας εξοπλισμού και υπηρεσιών που παρέχουμε", αναφέρει το υψηλόβαθμο στέλεχος του ελληνικού ομίλου.

  Επιπλέον, η Mondelez έχει επιλέξει την Acmon Systems ως "προτιμητέο συνεργάτη" στον τομέα διαχείρισης πρώτων υλών για όλα τα εργοστάσιά της. 

  "Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ενδυναμώσουμε τις συνεργασίες μας με τη Mondelez και για άλλα έργα σε εργοστάσιά της εκτός Ελλάδας, δεδομένου ότι μιλάμε για έναν πολυεθνικό όμιλο με τεράστια παρουσία παγκοσμίως", επισημαίνει ο κ. Μοσχάκης, εμπορικός Διευθυντής του ομίλου "Είναι μία σημαντική ευκαιρία για τις εταιρείες του AcmonGroup και θεωρούμε ότι θα μας βοηθήσει στην επιτάχυνση των σχεδίων μας για περαιτέρω ανάπτυξη".

  Σχετικά με τις προοπτικές της Acmon Systems,  ο κ. Μοσχάκης αναφέρει ότι παρόλο που ο τζίρος το 2020 ανήλθε στα 9 εκ., η πρόβλεψη για το 2021 διαφαίνεται αυξημένη κατά περαιτέρω 20%.Η επιτυχία αυτή οφείλεται στην πολιτική της εταιρείας από την μία η στρατηγική συνεργασία με τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες (πχ  NESTLE, UNILEVER, SIKA, KNAUF, BASF) και ανάληψη και υλοποίηση έργων στο εξωτερικό και από την άλλη η συνεχής υποστήριξη των Ελληνικών επιχειρήσεων με έργα σταθμούς όπως: ΚΑΡΑΜΟΛΈΓΚΟΣ, ΣΤΕΡΓΙΟΥ, GENERALMILLS, ELSABOR,ΓΙΩΤΗΣ, RAVAGO/MONOTEX,AKZONOBEL, ALCHIMICA, ΒΙΟΠΟΛ,DIAXON, κλπ
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ