Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Ιουλ-2021 18:41

  Η Κομισιόν επέλεξε την λύση USSPS της κ/ξ με επικεφαλής την ελληνική ETME

  Η Κομισιόν επέλεξε την λύση USSPS της κ/ξ με επικεφαλής την ελληνική ETME
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στις 30 Ιουνίου 2021, ολοκληρώνοντας μια υψηλού επιπέδου ανταγωνιστική διαδικασία της Ε.Ε στο πλαίσιο του προγράμματος European Defence Industrial Development Program (EDIDP), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέδειξε  ως προτεινόμενη επιλογή, τη λύση USSPS, που αναπτύχθηκε από Ευρωπαϊκή κοινοπραξία, με επικεφαλής τη καινοτόμο Ελληνική εταιρεία ΕΤΜΕ.

  Το έργο "Ανάπτυξη μη επανδρωμένων ημι-σταθερών θαλάσσιων πλατφορμών για τη θαλάσσια επιτήρηση" (USSPS) θα αναπτύξει τη ραχοκοκαλιά ενός ομοσπονδιακού συστήματος προηγμένων συστημάτων (C5ISTAR). Το USSPS θα ενσωματώσει στοιχεία και συστήματα καινοτόμων λύσεων, με στόχο τη βελτίωση των δυνατοτήτων θαλάσσιας επιτήρησης, τη μείωση της χρήσης στοιχείων υψηλής αξίας και το κόστος που σχετίζεται με την αποστολή αυτή ενώ θα παρέχει σε όλο το μήκος του,  μόνιμη ενημερωση για τη κατάσταση του θαλάσσιου χώρου. Το έργο θα αναπτύξει μια μη επανδρωμένη, εξαιρετικά αυτόνομη, ενεργειακά αποδοτική και μικρού μεγέθους πλατφόρμα με βάση την τεχνολογία εξέδρας λαδιού, ικανή να ενσωματώσει ένα ευρύ φάσμα εναέριων, επίγειων και υποθαλάσσιων αισθητήρων αέρα. Οι πλατφόρμες θα επιτρέψουν την ανάπτυξη σε οποιαδήποτε γεωγραφική περιοχή, συμπεριλαμβανομένων όλων των τύπων  βυθού και βαθέων υδάτων, και τη λειτουργία υπό αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες.

  Η κοινοπραξία, με συνολικά 15 διαφορετικές ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και ένα πρωτοποριακό επιχειρηματικό μοντέλο, αποδεικνύει μια στιβαρή μεταξύ κρατών της Ε.Ε συνεργασία  και ανταλλαγή τεχνολογίας. Παρουσιάζει εξαιρετική ισορροπία όσον αφορά τη συμμετοχή Prime, Mid-Cap, ΜΜΕ εταιρειών και RTO που έχουν συσταθεί σε 7 κράτη μέλη της Ε.Ε: ETME Πέππας & συνεργάτες - Συντονιστής (Ελλάδα), Applied Intelligence Analytics Limited (Ιρλανδία), CY.RIC Cyprus Research and Innovation Center LTD (Κύπρος), Ίδρυμα Έρευνας και Τεχνολογίας Hellas (Ελλάδα), Stichting Maritime Research Instituut Nederland (Ολλανδία), Naval Group SA (Γαλλία), Navantia SA (Ισπανία), Prolexia (Γαλλία), Multimedia Workshop PLC (Βουλγαρία ), Sener Aerospacial Sociedad Anonima (Ισπανία), Signalgenerix Limited (Κύπρος), SMST Designer & Constructors (Netherlands), Techlam SAS (Γαλλία), Tecnobit SLU (Ισπανία) και Unmanned Teknologies Applications SL (Ισπανία).

  Το πρόγραμμα USSPS έχει την πλήρη υποστήριξη των Υπουργείων Αμυνας Ελλάδας και Κύπρου,ενώ αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2021,με διάρκεια 42 μήνες και προυπολογισμό που ανέρχεται στα € 19,469,437.57 ( τον υψηλότερο από τα 26 προγράμματα του EDIDP 2020 που επιλέχθηκαν, με συμμετοχή της Ε.Ε που ανέρχεται σε €12.796.545,80

  Το έργο USSPS υποστηρίζεται έντονα από τα Υπουργεία Ελλάδας και Κύπρου και εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει έως το Φθινόπωρο του 2021 με διάρκεια 42 μηνών και συνολικό κόστος 19.469.437,57 € (το υψηλότερο από τα 26 επιλεγμένα έργα EDIDP 2020), με την εκτιμώμενη χρηματοδοτική συνεισφορά της ΕΕ να ανέρχεται σε €12.796.545,80.

  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://ec.europa.eu/defence-industry-space/ussps_en.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ