Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Ιουλ-2021 11:22

  Θεαματικά κέρδη για τους Έλληνες εφοπλιστές από πωλήσεις πλοίων

  Θεαματικά κέρδη για τους Έλληνες εφοπλιστές από πωλήσεις πλοίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Γεωργίου

  Την ανοδική πορεία των τιμών στην αγορά των containerships εκμεταλλεύονται οι Έλληνες εφοπλιστές, εξασφαλίζοντας σημαντικά κέρδη από πωλήσεις πλοίων.

  Τελευταίο παράδειγμα η Technomar Shipping, συμφερόντων του Γιώργου Γιουρούκου. Όπως αναφέρεται στο report της ναυλομεσιτικής Anchor Shipbroking, το "Nasia" (κατασκευής 2005 και χωρητικότητας 2.824 ΤEUs) της ναυτιλιακής, πουλήθηκε έναντι 36 εκατ. δολαρίων.

  Πρόκειται για το πάλαι ποτέ "Rubina Schulte", το οποίο είχε αποκτηθεί από την εταιρεία το 2018. Οι ναυλομεσίτες δεν είχαν προσδιορίσει τότε ακριβώς το τίμημα της εξαγοράς, αλλά η πλατφόρμα VesselsValue, το κοστολογούσε περίπου στα 10 εκατ. δολάρια.

  Ίδιον των ελληνικών κινήσεων είναι το λεγόμενο "asset play". Όπως έγραψε πρόσφατα το Capital.gr αρκετοί Έλληνες εφοπλιστές τείνουν να αγοράζουν σε συμφέρουσες, χαμηλές τιμές και να μεταπωλούν σε υψηλότερα επίπεδα, αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη. Πρόκειται για συνήθη στρατηγική στις ναυτιλιακές αγορές, οι οποίες χαρακτηρίζονται από έντονη μεταβλητότητα.

  Η Technomar διαχειρίζεται, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Equasis, 99 πλοία, containerships και bulk carriers.

  Πρόκειται για την ιδιωτική εταιρεία του κ. Γιουρούκου, ο οποίος ελέγχει και την εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο, Global Ship Lease. H τελευταία βρέθηκε στο επίκεντρο το προηγούμενο διάστημα, μετά την αγορά 16 μεταχειρισμένων containerships

  Διαβάστε ακόμη:

  * Η "χρυσή" στρατηγική των Ελλήνων εφοπλιστών στις αγοραπωλησίες πλοίων

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ